681.000 euro per vierkante meter, dit is het allerduurste huis ter wereld

redactie 27 dec 2018 Entertainment

681.000 euro per vierkante meter, dat is een astronomisch hoog bedrag voor een klein stukkie huis. De allerduurste villa ter wereld kunnen we vinden in Hong Kong. Totaalprijs: 392 miljoen euro. 

Dat is een flinke kruiwagen vol met geld. Hoewel we ons afvragen of het überhaupt wel in een kruiwagen past. Het puike optrekje kun je vinden in The Peak, een van de meest exclusieve (en dure) wijken van Hong Kong.

Paleis

Kijk, het mag dan wel een dikke villa zijn, wij hebben echt wel mooiere mansions gezien. De villa uit 1991 heeft vier  zwembaden, vier slaapkamers en enorme tuin. Het huis van 575 vierkante meter is net een paleisje, zeker wanneer je kijkt naar de bijzonder bouwstijl.

Dikke winst

Tot nu toe was er nog geen bod op het huis. Het veilinghuis Christie’s heeft het al een tijdje te koop staan. Misschien moet ze wat zakken met de vraagprijs, maar hé dat is maar een gratis tip van ons. Het is sowieso een beetje krom want de Aziatische holding Chuang’s Consortium Internation kocht de villa in 2014 voor 16 miljoen euro. Ze willen dus flinke winst gaan maken. Maar of ze dat gaat lukken is nog maar de vraag. Misschien is het om te beginnen eens handig om wat aantrekkelijkere verkoopfoto’s te schieten.

huis
Foto: Christie’s
huis
Foto: Christie’s
huis
Foto: Christie’s

Het Laatste Nieuws

Reageer op artikel:
681.000 euro per vierkante meter, dit is het allerduurste huis ter wereld
Sluiten