Alle muggen uitroeien! Is dat een goed idee?

redactie 6 aug 2016 Entertainment

Als je wel eens je raam of deur open doet, naar buiten gaat of leeft. Dan heb je wel eens last van muggen. Behalve dat ze je steken en een irritant geluid maken verspreiden ze ook nog eens gare ziektes. Is het niet gewoon een goed idee om met de hele wereld tegelijk te oorlog te verklaren met deze vliegende kutbeestjes?

Helaas zou het ecosysteem behoorlijk naar de klote gaan als er ineens geen muggen meer zijn. Ze zijn namelijk best wel belangrijk. De eitjes van muggen worden gelegd in vervuild water. Ze komen na enige tijd uit en de larfjes eten het rottend organisch materiaal. Ze maken dus een soort van het water schoon. Als de larven zich vol hebben gevreten worden ze muggen, en de muggen worden gegeten door vele soorten vogels, spinnen, kikkers en padden. Ook een hele hoop andere insecten lusten de mug wel.

Toch zijn er experts die zeggen dat het uitroeien van de mug een goed idee is. Er zijn maar een klein aantal muggen soorten gevaarlijk voor de mens en als we precies die gewoon afmaken dan zal de impact wel allemaal meevallen zeggen zij. Toch kunnen er dan ongewenste neveneffecten optreden zoals andere gevaarlijke insecten die de plaats innemen. Bovendien zal het niet makkelijk worden, als je één mug in je kamer hebt kan het al voelen als een gevecht tot dood, ga er nu maar aan staan om ze allemaal te killen. 

Reageer op artikel:
Alle muggen uitroeien! Is dat een goed idee?
Sluiten