All Eyez On Me wordt de film over Tupac en staat met stip bovenaan onze watchlist

redactie 14 sep 2016 Entertainment

In navolging van Straight Outta Compton over de N.W.A. komt er nu opnieuw film over iemand uit de Amerikaanse hiphop scene. Niet zomaar iemand, want dit gaat over het leven van de meest legendarische rapper aller tijden: Tupac Shakur. In de film wordt het verhaal op chronologische wijze vertelt over het leven van 2Pac. Van zijn eerste album 2Pacalypse Now tot aan zijn tragische, nog altijd door vraagtekens omgeven dood.

De nog vrij onbekende maar zeer goed lijkende Demetrius Shipp Jr. gaat in de huid kruipen van de man achter all time bazentracks als California Love, Changes en Thugz mansion.

All Eyez On Me is een verwijzing naar het laatste studioalbum van de rapper. De film zou overigens oorspronkelijk Tupac gaan heten, maar door allerlei claims en rechtszaken werd gekozen om de naam te veranderen naar het laatste album voor zijn dood.

Op 11 november zal de film in Amerika uitkomen, twintig jaar en twee weken na de moord via een drive by shooting op de hiphopgod. De trailer laat ons al op het puntje van onze stoel zitten. Spanning, politiek geladen, inkijkje in de hiphopcultuur, tragiek. Het zit er allemaal in. Deze móéten wij zien.

Reageer op artikel:
All Eyez On Me wordt de film over Tupac en staat met stip bovenaan onze watchlist
Sluiten