Alistair Overeem gaat vannacht voor de wereldtitel in het UFC zwaargewicht

redactie 10 sep 2016 Entertainment

Een van de grootste beesten die ons land rijk is gaat vannacht proberen zich de geschiedenisboeken in te vechten. In UFC 203 gaat hij in Cleveland de strijd aan met regerend wereldkampioen Stipe Miocic. Zoals het hoort heeft Alistair in elk geval vol vertrouwen in eigen kunnen, want The Demolition Man is ervan overtuigd dat hij geschiedenis gaat schrijven.

Op de persconferentie liet hij zich eerder al ontvallen er naar uit te kijken. ‘Ik heb erg veel zin in zaterdag en het wordt een fantastische avond. Mensen zijn erg vriendelijk en open. Ik was hier tijdens de parade, gekkenhuis.’ Daarmee doelt hij op de party nadat de Cleveland Cavaliers de NBA-titel op hun naam schreven, afgelopen juni.

‘Het was leuk om te zien dat een trotste staat het kampioenschap won. Het is bijna treurig dat ik de titel van Cleveland moet afnemen, maar ik neem ‘m wel mee aanstaande zaterdag,’ aldus een strijdbare Ubereem. Dat hij ‘m meeneemt heeft te maken met de geboorteplaats van zijn tegenstander. Die komt namelijk uit Ohio en speelt een thuiswedstrijd. Alistair kent de druk van een thuiswedstijd, want afgelopen mei versloeg hij nog in Rotterdam Andrei Arlovski en verdiende zo dit titelgevecht.

The Reem is een echte veteraan in de UFC. De 36-jarige kast vecht al sinds 1999 in de MMA en heeft in alle bonden die er ooit waren de titel gepakt. Van Strikeforce tot DREAM tot K-1. Hopelijk voegt hij daar straks de titel in de UFC aan toe.

Vannacht om 04:00 uur is het zover. De wedstrijd is te bekijken via pay per view via ufc.com. Alle geluk en succes aan The Hyper Dutch Cyclone! 

Reageer op artikel:
Alistair Overeem gaat vannacht voor de wereldtitel in het UFC zwaargewicht
Sluiten