Alfa Romeo showt nieuwe Giulia (die er komt met 510 pk!)

Redactie 25 jun 2015 Machines

Het heeft effe geduurd, maar hier is ‘tie dan eindelijk. Een nieuwe Alfa! En wat voor één. Dit is de Giulia. Eindelijk weer een auto die het dagelijks straatbeeld gaat verfraaien. Ja, we kennen natuurlijk de 4C. Maar die zie je ongeveer net zo vaak als een zwarte panter in de jungle van Costa Rica. Deze Giulia verwachten we veel vaker te zien. En daar zijn we blij om, want wij vinden ‘m dik!

Klavertje vier
Waar we helemaal een gelukkig hoofd van krijgen is het feit dat er een QV-editie op de markt wordt geslingerd. Daar ging het gisteravond eigenlijk vooral om. De QV is de Italiaanse versie die de Duitse racekanonnen flink wat tegengas moet gaan bieden. Daar hebben ze een aardig wapen voor gereserveerd, want met een 3,0 liter V6 twinturbo die 510 pk levert kun je prima op oorlogspad. Bovendien wordt ‘ie afgesteld door de snelle mannen van Ferrari. Maarre, vijfhonderdtien! Dat is véél meer dan bijvoorbeeld de BMW M3 en evenveel als de Mercedes C63 AMG S. Lekker zeg. Klavertje vier for the win. En voor de portemonnee, want die zal wel een hoop lires gaan kosten. Oja, de sprint van 0-100 moet ‘ie afleggen in 3,9 seconden. Kun je mee thuiskomen. 

Binnenkort wordt meer info bekend over de Giulia. Over de wat meer toegankelijkere modellen bijvoorbeeld. Tot dan doen we het met de plaatjes van Alfa’s aankomende paradepaardje. Wat vind jij d’r van?

Reageer op artikel:
Alfa Romeo showt nieuwe Giulia (die er komt met 510 pk!)
Sluiten