Alfa Romeo keert na dertig jaar terug in de Formule 1

Redactie 29 nov 2017 Machines

Vanaf volgend seizoen keert er weer een historische naam terug in de koningsklasse van de autosport. Alfa Romeo heeft een deal getekend met Sauber en gaat als titelsponsor fungeren. Vanaf 2018 zal de Zwitserse renstal de naam Alfa Romeo Sauber F1 Team krijgen. Het logo van het Italiaanse automerk zal een prominente pek krijgen op het chassis van de nieuwe formule 1 bolide.

Sauber laat weten dat het om een technische, strategische en commerciële samenwerking gaat, aldus de zakelijk kant van het verhaal. Wij kijken meer uit naar de terugkeer van een historische autofabrikant in de hoogste tak van de autosport. Van 1950 tot en met 1988 was Alfa Romeo afwisselend als constructeur en motorleverancier actief in de F1.

Het team won als allereerste een officië F1-race en mag dus oprecht een historische naam genoemd worden, die eigenlijk niet kan ontbreken op de grid. Daarnaast heeft het team ook vele successen op zijn naam staan. In de debuut jaren 1950 en 1951 werd het zelfs wereldkampioen bij de coureurs met de Italiaan Nino Farina en de Argentijn Juan Manuel Fangio. Het was de eerste wereldtitel voor één van de grootste coureurs aller tijden.

Welkom terug Alfa Romeo ?? Volgend jaar op de grid: Alfa Romeo Sauber F1 Team ? Maar met welke coureurs? Voor wie zou jij kiezen? ? — #alfaromeo #sauber #sauberf1 #f1 #formula1 #formule1 #racing #autosport #motorsport #race #gp #f1fans #wehrlein #ericsson #leclerc #giovinazzi #f1news #ziggosport #ziggosportf1

A post shared by Ziggo Sport F1 (@ziggosportf1) on

Nu Alfa Romeo volgend seizoen als naamsponsor voor Sauber gaat fungeren, lijken de geruchten over een terugkeer als constructeur steeds dichterbij. Voor volgend seizoen zal er achterin de Sauber bolide nog een Ferrari motor liggen. Maar in 2021 gaan de nieuwe motorregels in en lijkt het dan ook slechts een kwestie van tijd voordat de Italiaanse autofabrikant Sauber F1 Team helemaal overneemt. Gezien de reputatie van de Italiaan, moeten we hopen dat dat allemaal goed gaat. Het is de tweede iconische naam die terugkeert in de F1, eerder gaf Aston Martin al aan in dat jaar in de Formule 1 te willen stappen. Het Britse automerk is volgend seizoen de titelsponsor van Red Bull en het Formule 1 team zal vanaf 2018 als Aston Marin Red Bull Racing door het leven gaan.

Foto: Autowereld

Ziggo SportAD.nl

Reageer op artikel:
Alfa Romeo keert na dertig jaar terug in de Formule 1
Sluiten