Jonge fotograaf zet ongerept Alaska prachtig op beeld met speciale lenzen

Redactie 4 apr 2017 Entertainment

Alaska was tot een paar jaar terug een onbekende Amerikaanse staat waar maar weinig mensen iets zinnigs over te zeggen hadden. Onder aanvoering van Discovery Channel en National Geographic is deze parel bij een groot publiek bekend geworden. Dankzij programma’s als Real Alaskans, Alaska: The Last Frontier, Alaskan Bush People, Buying Alaska en Edge of Alaska is dit stukje US and A een van de populairste staten geworden.

Die kleine selectie tv-shows heeft ervoor gezorgd dat iedere natuurliefhebber dolgraag naar de ijskoude staat wil trekken om het machtige schouwspel zelf te aanschouwen.

GMUNK

De jonge fotograaf Bradley G. Munkowitz, ook wel GMUNK voor vrienden, besloot naar Alaska af te reizen en wat foto’s te maken. Dit deed hij met zijn custom modified full-spectrum FujiFilm X-T1 IR en niet te vergeten zijn LifePixel Super-Color Infrared Filters en vintage Nikon manual focus lenses. Dat komt erop neer dat zijn rugzak vol zat met lenzen waarmee hij mooie foto’s kon schieten.

GMUNK streek neer bij de Tracy Arm Fjord in Juneau, Alaska, en legde de adembenemende omgeving vast op de gevoelige plaat. De infraroodlenzen deden hun werk waardoor de foto’s er werkelijk buitenaards uitzien.

High SnobietyGMUNK

Reageer op artikel:
Jonge fotograaf zet ongerept Alaska prachtig op beeld met speciale lenzen
Sluiten