Nieuwe klimaatfilm van Al Gore drukt ons met de neus op de feiten

Redactie 30 mrt 2017 Entertainment

De omgang met klimaatverandering is een serieus probleem aan het worden nu overal op de aardbol de gevolgen van de opwarming van het klimaat duidelijk te merken zijn. In Nederland zijn die warmere zomers erg aangenaam, maar we willen ook wel weer eens de Elfstedentocht schaatsen.

Al Gore wilde in 2000 president worden van de US and A, maar verloor net aan van George W. Bush. Hij liet zijn droom om president te worden varen en besloot zich vol te richten op het klimaat. In 2006 kwam zijn film An Inconvenient Truth uit die mensen moest wakker schudden en op de gevolgen van klimaatverandering te wijzen.

Op 28 juli komt het vervolg, An Inconvenient Sequel: Truth To Power, uit die het publiek moet laten zien hoe er wordt omgegaan met het klimaat. Zo zijn er voorlopers die alleen nog schone energie willen en  mafkezen die volharden in vervuilende brandstoffen. Al Gore trekt fel van leer die het probleem afdoen als leugen.

Normaal gesproken willen wij geen politieke keuzes maken, maar de laatste weken kunnen we er niet meer onderuit: er zit een gigantische gek op de belangrijkste positie op deze wereld die een gevaar voor de aardbewoners aan het worden is. Al is op zijn zachtst gezegd niet tevreden over het functioneren van deze man.

Donald Trump noemt de klimaatverandering een verzinsel van China om de Amerikaanse industrie minder competitief te maken. Trump wil de fossiele brandstoffen weer lekker opstoken. Momenteel zet hij strepen door plannen en afspraken die het klimaat moeten redden. Twee jaar geleden werd er in Parijs een klimaatakkoord gesloten tussen alle landen die onze wereld rijk is en The Donald staat op het punt deze aan zijn laars te lappen. Het grapje om een gek president te maken is nu wel voorbij.

Dat is niet prettig en het wordt tijd dat iemand hem duidelijk maakt dat het genoeg is met zijn idiote ideeën. We hoeven niet allemaal meteen op GroenLinks te gaan stemmen en de Jessias te volgen, maar we kunnen wel inzien dat er wat moet veranderen. Pak eens een keer de fiets of plant een boom.

 

High Snobiety

Reageer op artikel:
Nieuwe klimaatfilm van Al Gore drukt ons met de neus op de feiten
Sluiten