Onderzoek wijst uit waar wij massaal op afknappen tijdens het daten

Redactie 26 jul 2018 Entertainment

Er zijn aardig wat redenen te vinden om op iemand af te knappen tijdens een date. Een enorme zweetlucht, stinkende adem en nog te veel om op te noemen eigenlijk. Gelukkig hebben ze in het Verenigd Koninkrijk aan de hand van twee duizend deelnemers onderzocht waar wij tijdens het daten allemaal op afknappen. Dus houd pen en papier in de aanslag en maak rustig notities.

Smartphone

De eerste reden die we zien maakt ons gelijk al een beetje droevig. Zijn we nou echt zo ver afgegleden dat we dit belangrijk zijn gaan vinden. Eén vijfde van de respondenten knapt namelijk al af als hun date een ander besturingssysteem op hun smartphone heeft dan hun favoriete. Voor die Apple vs Android fan boy fitties dus. Vrij triest.

Eén op de tien respondenten van het onderzoek knapt af op mensen met barsten in hun beeldscherm. Klinkt ook weer heel apart, maar dit vonden wij nog wel interessant. Zit nog wel een gedachte achter. Dit kan namelijk overkomen alsof niks je boeit, je klunzig bent of dat je te skeer bent om je scherm te fixen.

Up to date

Drie op de tien deelnemers knapt wellicht af als hun date geen up to date smartphone heeft met WhatsApp en andere social media apps. Zo lang je geen bejaarden date moet dit alleen geen problemen opleveren lijkt ons. Come on, wie heeft dit tegenwoordig nog.

Opvallend is dat 54 procent afknapt op iemand die belachelijk veel met zijn of haar telefoon bezig is. Waarschijnlijk zouden ze dus niet met zichzelf willen daten, want ondanks dat vinden ze het tegenwoordig wel meer sociaal acceptabel om tijdens een date op je telefoon te kijken.

Screenen

Slechts zeven procent vindt het een no go als je iemand effe checkt op social media voordat je ermee op date gaat. Vet hypocriet ook toch, doen we dat niet gewoon allemaal? Valt mee blijkbaar. Drie op de tien respondenten geeft maar aan iemand te screenen via social media.

Dit is weer zo’n moment dat je beseft hoe erg we onszelf afhankelijk maken van sommige stukjes technologie. Eén op de vier flirts vindt een einde in de digitale wereld. WhatsApp gesprekken die doodbloeden bijvoorbeeld. Er zijn allerlei soorten dating apps bij gekomen, maar volgens een kwart van de onderzochte mensen is daten momenteel lastiger dan vijf jaar geleden. Dus dump die telefoon effe en ga naar buiten.

Foto: Pixabay.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit waar wij massaal op afknappen tijdens het daten
Sluiten