Adembenemende boottocht over de Amazone

Redactie 16 jan 2017 Entertainment

We worden al jarenlang doodgegooid met aanbiedingen van all-inclusive resorts in Turkije en Torremolinos. Gewoon een week lang bakken in de zon en voedselkonvooien naar binnen werken. Pas berichtten we over andere vormen van vakantie, zoals per trein door Schotland. Nu verleggen we onze aandacht naar de waterwegen, want daar is veel meer mogelijk dan zwemmen.

In Zuid-Amerika loopt de Amazone-rivier, een van de grootste rivieren ter wereld, dwars door het oerwoud waarin gigantisch veel verschillende soorten dieren en planten leven. Door de jungle reizen is erg lastig en gevaarlijk, je gaat er ook nog eens van zweten. Je kan het beste de bossen verkennen per boot.

Vanuit Peru vertrekt de Aria Amazon op weg voor een tour van 7 nachten over de machtige rivier. Aqua Expeditions organiseert deze cruise die de passagiers ongelooflijk verwend en ze fenomenale gebieden laat verkennen. De boot kent 3 lagen, waarvan je er op 2 kan slapen in ruime suites die van alle gemakken zijn voorzien. Iedere loge heeft een badkamer en ramen waardoor je niks van het uitzicht mist.

Er is een lounge waarin je compleet tot rust komt en over het oerwoud uitkijkt. De jacuzzi geeft je het gevoel dat het leven niet veel beter wordt dan aanwezig zijn bij deze tocht. Luieren, relaxen, uitrusten en op adem komen, deze boot is er uitermate voor geschikt.

Aan boord staat er continu een uitgebreid team voor je klaar om je ten alle tijden bij te staan. De gerechten worden gemaakt door Peruaanse topkoks en gidsen nemen je mee voor excursies door de jungle op kleine bootjes of fietsen. Dit is kortweg genieten. Vul je belastingaangifte van 2016 lekker creatief in om de benodigde €7700,- te verzamelen.

Aqua Expeditions

Reageer op artikel:
Adembenemende boottocht over de Amazone
Sluiten