Acteurs die wel heel ver voor hun rol gingen

luc 19 feb 2015 Entertainment

 

Als acteur is het de kunst om je zo goed mogelijk in je rol in te leven, zodat het zo realistisch mogelijk op het witte doek te zien is. Maar sommige acteurs leven zich op een manier in dat niet voor iedereen is weggelegd. Vaak betaald dit zich wel uit. Wij hebben 25 acteurs op een rij gezet die wel erg overboord gingen met hun fantasie.

1. Adrian Brody gaf zijn appartement en auto weg, en verhuisde naar Europa met slechts twee tassen om zich voor te bereiden op zijn rol in The Pianist.

 

2. Jim Carrey bereidde zich mentaal voor om Jerry Kaufman te spelen dat hij de ruzie van Kaufman in zijn echte leven met Jerry Lawler doorzette en in zijn gezicht spuugde.

  

3. Clint Eastwood kocht de rechten voor Unforgiven, en wachtte vervolgens vijftien jaar vóór het maken van de film. Hij wilde oud genoeg zijn om de hoofdrol van William Munny overtuigend te spelen.

 

4. Min-sik Choi verbrand zichzelf met een hete draad om de methode te simuleren waarmee zijn karakter de jaren aftelt in zijn gevangenis cel in de film Oldboy.

 

5. Tijdens het filmen van The Jacket, drong Adrien Brody erop aan dat hij opgesloten wilde worden in een dwangbuis en in een lijkenhuis lade geplaatst wilde worden tussen de scènes in.

 

6. Brad Pitt had zijn glimlach geruïneerd om Tyler Durden overtuigender te spelen in Fight Club. Hij had twee van zijn tanden gechipt, en na de film weer laten herstellen.

 

7. James Franco vergezelde zich met een mannelijke prostituee tijdens het bezoek aan Johns om zich voor te bereiden op zijn rol als prostituee in de film Sonny.

 

8. Christian Bale leefde op een appel per dag om zich voor te bereiden op zijn "slanke" rol in The Machinist en zette daarna bijna 50 kilo spier aan om Bruce Wayne te spelen in Batman Begins.

 

9. Filmen moest worden stopgezet op Castaway zodat Tom Hanks bijna 25 kilo zou kunnen verliezen en zijn haar kon laten groeien voor zijn tijd op het eiland.

 

10. Ter voorbereiding op zijn rol in Breaking Bad, heeft Bryan Cranston daadwerkelijk geleerd om meth te maken van de DEA.

 

11. Voor zijn alom geprezen prestaties als de Joker, heeft Heath Ledger een maand lang opgesloten gezeten in een hotelkamer. Hij wilde in contact te komen met hoe onvoorspelbaar een psychopaat zou kunnen zijn.

 

12. Charlie Sheen nam steroïden, zodat hij sneller zou kunnen gooien op camera in de Major League.

  

13. Shia LaBeouf besloot dat zijn seksscènes in Nymphomaniac heel echt moesten lijken. Dus waren ze dat. Hij en co-ster Stacy Martin hadden seks op camera. Shia’s toenmalige vriendin verliet hem kort erna.

 

14. 50 cent verloor 27,5 kilo om een personage te spelen die chemo therapie moest doorstaan in All things fall apart.

 

15. Robert De Niro deed 12 uurs diensten in een New York City taxi voor een maand voordat hij gefilmd werd in Taxi Driver.

  

Reageer op artikel:
Acteurs die wel heel ver voor hun rol gingen
Sluiten