Aankomende zomer wordt in Amsterdam het eerste Nutella-festival georganiseerd

redactie 27 jan 2016 Entertainment

Dit zijn de betere ideeën! Aankomende zomer moet in Amsterdam het eerste Nutella-festival verrijzen. Dat wij niet de enige zijn die dat een goed idee vinden, bewijst wel het feit dat op de Facebookpagina inmiddels al meer dan 21.000 mensen geïnteresseerd zijn in een chocoladefestijn.

Aki is de grote initiator van het project. Wat kunnen we verwachten van het festival? ‘Ongeveer wat je ervan verwacht. Nutella eten. In alle mogelijke varianten. ‘Er zijn zoveel combinaties mogelijk, meer dan honderd.’ Hier kun je denken aan Nutella met pannenkoek en nutella fruitshakes. De mooiste en lekkerste Nutella-recepten zullen tijdens dit festival z’n opwachting maken.

Inmiddels is het Team Nutella Festival al bezig met mogelijke locaties en partners. Zo wordt het Westerpark al genoemd in de wandelgangen. ‘Het is echt geen grap’, zegt Aki. ‘We hebben al contact met verschillende foodtruck-eigenaren die graag op het festival willen verschijnen. Ook zijn we met de gemeente in gesprek voor een vergunning.’

In Nederland zal niet het eerste Nutella-festival ter wereld plaatsvinden, want op 9 april zal in Adelaide in Australië deeerste chocopasta fissa worden gebouwd. Mocht je in de buurt zijn, dan moet je zijn in het Bonython Park. Wij wachten de Amsterdamse editie voorlopig eerst even af.

Hieronder hebben we alvast wat Nutella-gerechten voor je verzameld, heb je een idee wat je bijvoorbeeld kan verwachten. 

1. Nutella-tosti (nutella + bacon + french toast)


2. Nutella-banaan-ijs 


3. Nutella Cheesecake Brownies


 

4. Nutella-taart


5. Nutella-truffels

Reageer op artikel:
Aankomende zomer wordt in Amsterdam het eerste Nutella-festival georganiseerd
Sluiten