Meer dan 400 pk voor bloedhete hatch A45 AMG

Redactie 14 mrt 2018 Machines

Zo, de rust is weer een beetje wedergekeerd in autoland naar het geweld in Genève. Wat hebben we daar vette bolides voorbij zien komen zeg. Mercedes eist de spotlight nog even op, want zij hebben bekend gemaakt dat hun nieuwe A45 AMG wordt uitgerust met meer dan 400 pk!

400 pk in een hatchback. Gaat het? Vroeger zat zoveel vermogen niet eens in een Ferrari of Porsche. Dat aantal pk’s weten de technische mannen van Mercedes te halen uit een 2,0 liter turbo motor.

Mercedes-baas over de A45 AMG

Op dit moment moet de hot hatch het doen met 381 pk en 475 Newtonmeter. Ook niet onaardig. Maar dat wordt dus nog even flink meer. Tobias Moers, een van de capo’s van Mercedes heeft verklaard dat er een volledig nieuwe motor in ontwikkeling is die sowieso meer dan 400 pk gaat leveren.

“The A45 that’s coming, I think it’s going to be the benchmark in that segment, this for us is the task. It’s going to be 400-plus horsepower.” Tobias gaat verder met zijn relaas: “What we are doing for the next generation is we’re engineering a brand-new engine, a 2.0-litre engine that is everything new — nothing in common with the existing engine.”

“We’re developing a brand-new 2.0-litre four-cylinder engine that is capable of 400-plus horsepower. But that doesn’t make sense unless you have driving dynamics equal — I’m not a fan of over-powered cars”, aldus de sheriff met ster.

Dat zijn teksten waar we wat mee kunnen. Verder vingen we in de wandelgangen wat op dat de A45 AMG, net als de Ford Focus RS, de beschikking zou krijgen over een Drift Mode. Met de komst van de nieuwe Merche wordt het druk op de hot hatch markt. Met de Audi RS3, Golf R, Renault Megane RS en Ford Focus RS is er in elk geval genoeg te kiezen.

A45 AMG
Foto: Mercedes

hartvoorautos.nl

Reageer op artikel:
Meer dan 400 pk voor bloedhete hatch A45 AMG
Sluiten