90-jarige Bertha blijft gezond door iedere dag zestien biertjes te drinken

Als je denkt dat jij een stevige drinker bent dan moet je dit verhaal eens lezen. Bertha de Bot is een vrouw die net de 90 jaar heeft aangetikt. Al jaren zit ze een achter de geraniums, maar wel altijd met een pilsje in de hand. Vanaf haar zeventiende drinkt ze elke dag zestien flesjes met het goudgele vocht. Het leek haar familie dus een goed idee om haar 90 kratten cadeau te doen zodat ze voorlopig even goed zit.

“Ik dronk mijn eerste glas op mijn zeventiende. Ik was alleen thuis en er was veel bier beschikbaar, want vader dronk er ook graag eentje.” Meteen was Bertha verkocht en sindsdien drinkt ze eigenlijk niks anders meer. “Zo lekker! En dus ben ik steeds meer gaan drinken. Voor de smaak van het bier, niet voor de roes. Want ik ben geen alcoholiste die geen dag zonder de drank kan. Toen ik onlangs twee weken in het ziekenhuis was opgenomen, dronk ik alleen maar water. Het smaakte niet, maar het ging wel naar binnen.”

Zodra de thuishulp de deur uit is trekt ze het eerste biertje los en rond een uur of acht stopt ze weer. Meestal komt ze dan uit op zestien flesjes per dag. Onderhand is ze aardig gewend aan de alcohol en wordt ze, naar eigen zeggen, niet eens meer dronken. “Denk niet dat ik waggel op het einde van de avond. Ik ga nog altijd met de trap naar mijn slaapkamer.”

Een snel rekensommetje leert ons dat ze nu al meer dan 350.000 biertjes achter de kiezen heeft. Volgens doktoren kan zoveel bier niet goed voor haar zijn, maar zolang ze nergens last van heeft mag ze lekker doorgaan. Proost!

Reageer op artikel:
90-jarige Bertha blijft gezond door iedere dag zestien biertjes te drinken
Sluiten