9 redenen om nú te beginnen met krachttraining

redactie 15 apr 2016 Entertainment

Ben jij een fitnessfanaat? Dan weet je vast wel dat je daar gelukkiger van wordt. Wat je misschien niet wist is dat krachttraining niet alleen zorgt voor een mooier lijf, maar dat er nog veel meer voordelen zijn. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje. Kun je daar mooi mee pochen als je jaloerse vrienden je weer eens een fitnessverslaafde narcist noemen. Houd je niet van fitnessen? Dan gaan deze negen redenen je sowieso overtuigen!

1. Je wordt er slimmer van
Van sporten krijgen je hormonen een boost. Die hormonen stimuleren op hun beurt de aanwas van nieuwe hersencellen waardoor je niet alleen slimmer wordt, maar ook een beter geheugen krijgt. Dat laatste heeft weer te maken met de zogenaamde hippocampus, maar als je daar meer over wilt weten, kun je beter geneeskunde gaan studeren.

2. Je wordt er blijer van
Mannen die drie keer per week naar de sportschool gaan, voelen zich structureel kalmer en gelukkiger. Dit heeft te maken met endorfine, je weet wel, dat blijheidsstofje waar mensen het wel eens over hebben. Krachttraining is ook erg nuttig voor mensen met een depressie of overmatig veel stress.

3. Je slaapt beter
Lig jij ’s nachts te draaien? Ga dan als de wiedeweerga naar de sportschool, want van een stevig potje krachttraining kruip je als een mak lammetje onder de lappen en val je in slaap voor je ‘appeltaart’ kunt zeggen.

4. Je krijgt meer zelfvertrouwen
En dat komt niet alleen omdat je een mooier lijf krijgt. Al vanaf één uur per week in de sportschool kan je zelfvertrouwen met maar liefst 20% groeien. Op naar de gym dus!

5. Je verliest makkelijker gewicht
Natuurlijk is het prima om dagelijks door het park te joggen, maar krachttraining is een nog beter alternatief. Ja, je verliest met hardlopen meer calorieën, maar als je aan de gewichten hangt, blijft je metabolisme voor de rest van de dag flink verhoogd. Kortom: in rust blijf je gewoon calorieën verbranden.

6. Je hebt meer seks
Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat je een mooier lijf hebt, maar wat ook meespeelt zijn een groter uithoudingsvermogen, meer testosteron (en dus meer zin in seks) en een hoger zelfvertrouwen. Wist je trouwens dat goed getrainde mannenschouders favoriet zijn voor een vrouw?

7. Je hebt betere seks
Als fitnessfanaat kun je het langer volhouden in bed en ben je sterk genoeg voor gekke standjes (zoals de legendarische klauteraar). Bonus: je krijgt hardere erecties, langere orgasmes. Allemaal extra plezier voor jou én je meisje. Ga dus niet alleen voor jezelf naar de gym, maar ook voor haar!

8. Je leeft langer
Ook niet onbelangrijk, maar dit punt komt natuurlijk niet als een verrassing. Beweging is altijd goed voor je gezondheid en dus ook voor je levensduur.

9. Je hebt meer energie
Je zou denken dat krachttraining vooral een uitputtingsslag is, maar op lange termijn verhoogt het je energie. Een fanatieke sporter heeft gemiddeld 20% meer energie dan een luie, Netflix kijkende bankhanger.

Tijd om je luie stoel vaarwel te zeggen, boys. Het is het meer dan waard. Een goed lijf kweken, langer leven en meer seks hebben! Wat wil je nog meer? Nu ja, behalve tien miljoen euro, een villa, een Ferrari en Gigi Hadid in je bed dan…

Reageer op artikel:
9 redenen om nú te beginnen met krachttraining
Sluiten