8 tips voor de perfecte eerste date

redactie 16 mei 2016 Entertainment
 

Hoe regel je een perfecte date met de chick die jouw hart sneller doet kloppen? En waar moet je het in godsnaam met haar over hebben? Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij 8 datingtips samengesteld. We kunnen je natuurlijk niet beloven dat je dankzij deze tips na afloop in een portiekje met haar staat te interfacen, maar we garanderen je wel dat je een leuke tijd hebt!
 

1. Ga iets interactiefs met haar doen
Misschien vind je uit eten gaan te cliché, houd je niet van bioscopen, vind je picknicken iets voor burgerlijke echtparen en bestempel je een barbecue in het Euromastpark als studentikoos. Geheimpje: wat je gaat doen is niet zo heel belangrijk. Waar het om gaat is namelijk dat het interactief is. Ga bijvoorbeeld poolen in een hippe game hall, reënact een James Bond-film in een casino in de stad of kies voor iets hilarisch en huur zo’n belachelijke Segway (dit moet je echt alleen doen als je zeker weet dat zij het net zo grappig vindt als jij). Waarom interactief? Omdat je dan actief bezig bent en toch gewoon met elkaar kunt praten, in plaats van zo nerveus als een rietje tegenover elkaar te zitten in een restaurant. Bonus: het voordeel van een actieve, avontuurlijke date is dat je na afloop genoeg hebt om over te praten! En je weet het: hoe beter de gesprekken, hoe groter de kans dat ze met je mee naar huis gaat.


2. Draag de kleding waarin jij je een baas voelt

En nee, daarmee bedoelen we niet je trainingsbroek. De basisregel voor een eerste date is: wees netjes, maar niet overdressed. En kies altijd een stijl die bij je past – hoe zekerder je je voelt, hoe zelfverzekerder je overkomt. Draag je het liefst een zwart T-shirt en jeans (Hank Moody-style, jeweettog) maar vind je dat niet elegant genoeg? Leuk het dan op met Chelsea boots in plaats van sneakers en met een pullover in plaats van een vest. Een kwartiertje googlen doet al wonderen als je inspiratie op wilt doen.
 

3. Onthoud dat zij net zo fucking zenuwachtig is als jij
Het is heel normaal om nerveus te zijn, zeker als je de chick in kwestie nauwelijks of misschien zelfs helemaal niet kent. Ze is waarschijnlijk net zo zenuwachtig als jij. Die rood gestifte lippen, dat sexy jurkje en die fabuleuze contouring waar ze minstens drie kwartier aan bezig is geweest, zijn niet alleen een teken van ijdelheid, maar ook een teken dat ze er mooi uit wil zien. Voor jou, welteverstaan. Een beetje awkward zijn is dan ook helemaal niet erg – al moet je het natuurlijk niet zo bont maken als Ashton Kutcher in het filmpje hieronder.


4. Prijs jezelf lekker ordinair de hemel in
Ook als je een beetje een kutleven hebt, is het verstandig om positief over jezelf te praten. ‘Ik ben op zoek naar een nieuwe baan’ klinkt bijvoorbeeld een stuk positiever dan ‘ik ben werkeloos’, en ‘ik ben me druk aan het oriënteren op mijn mogelijkheden’ klinkt veel motiverender dan ‘ik weet niet wat ik wil met mijn leven’. Wie positief is, straalt zelfvertrouwen uit, en daarmee maak je niet alleen een goede indruk op je date, maar help je ook jezelf een handje. Liegen is echt niet nodig om positief over te komen. Praat trouwens niet uitsluitend over de dingen die jou bezighouden. Het is hartstikke leuk dat je bouwkundig tekenaar bent bij een lekker knus familiebedrijfje in Noord-Brabant, maar van je mythische Autocad-skills krijgt geen vrouw op de wereld een natte *pieeeep*. Dat geldt trouwens ook als je racecoureur, rockster of minister-president bent. Niemand houdt van mensen die alleen maar over zichzelf praten.


5. Zoek naar dingen waarin jullie overeenkomen
De beste klik heb je meestal met die mensen waarmee je de meeste overeenkomsten hebt. Misschien houd je van dezelfde films, dezelfde muziek of dezelfde boeken, of wellicht deel je juist een afkeer voor bepaalde dingen. De structuur van champignons bijvoorbeeld, of de twerkskills van Miley Cyrus. De crux is dat je ontdekt wat de overeenkomsten zijn tussen jou en je date. Niet alleen omdat dat de nodige gesprekstof oplevert, maar ook omdat je aan de hand daarvan kunt bepalen of je bij elkaar past. Als zij gek is op backpackvakanties in Zuid-Amerika terwijl jij liever in een speedo aan de kust van Hawaii ligt en een kratje pils wegwerkt, zouden je zomervakanties weleens heel onaangenaam kunnen worden.


6. Een beetje belangstelling doet al wonderen
Een goed gesprek staat of valt met wederzijdse interesse. Zijn ongemakkelijke stiltes je grootste vrees? Dan is er een heel simpel trucje waardoor je nooit meer om gespreksstof verlegen zit: de waaromvraag. Vraag niet alleen wat ze zoal doet in het dagelijks leven, maar ook waarom ze dat doet. Door haar bijvoorbeeld te vragen waarom ze stewardess is, vertelt ze je misschien wel een bloedjeheet verhaal over heimelijke zuipfestijnen met haar sexy collega’s, ergens in de laadruimte van een Boeing 747. Voor je het weet zit je als Frank Abagnale jr. himself tussen de hemelse engelen van KLM aan een bloody mary (niet doordenken) te nippen.
 

7. Beëindig de date op het hoogtepunt van de gezelligheid
Het is een uur of half elf, je hebt net je zesde biertje op en ze begint steeds opzichtiger met je te flirten. Met andere woorden: het moment is aangebroken om de date te beëindigen. Ja, dat klinkt counter-intuïtief, maar het werkt echt. Als je de avond op het hoogtepunt beëindigd, heeft ze namelijk extra veel zin in de volgende keer. Een kleine nuance: beëindig de date natuurlijk niet linea recta zodra het gezellig wordt. Je doet er goed aan dat hoogtepunt nog even te rekken (maar niet zo lang als onze grote vriend Schmidt hieronder beweert).

8. Wees na afloop eerlijk over wat je van haar vindt
Zie je een tweede afspraakje wel zitten? Of misschien juist helemaal niet? Wees daar dan in beide gevallen eerlijk over. Stuur haar na afloop altijd een berichtje, zoals het een gentleman betaamd. Wees tactisch, maar altijd helder. Respecteer haar gevoelens, maar geef haar nooit geen valse hoop.

Bonus: It’s not about getting her, it’s about keeping her
Mocht deze chick jouw droomvrouw blijken, spring dan vooral een gat in de lucht, schreeuw het van de daken, zuip jezelf klem en organiseer een buurtfeest met barbecue en bier, maar vergeet niet dat je haar ook nog moet zien te behouden. Wees dus meteen eerlijk over wat je leuk vindt en wat niet (tenzij je houdt van zweetvoeten of verliefd bent op haar moeder, duh). Doe je niet mooier of beter voor dan je bent. Probeer haar nooit te veranderen en verander nooit voor haar (al kun je hier en daar een uitzondering maken als dat spektakel oplevert in de bedroom). En speel vooral geen mind games. De tijd dat je expres de telefoon niet opneemt, haar dagenlang niet terug whatsappt en geheimzinnig doet over je superjacht in Monaco en je ex-vriendinnetjes die allemaal glamourmodel waren, is echt voorbij.

Reageer op artikel:
8 tips voor de perfecte eerste date
Sluiten