8 potentiële doelwitten van op revanche beluste AS Roma-hooligans

Redactie 25 feb 2015 Entertainment

Oké, een aantal Feyenoordsupporters hebben zich vorige week als onorthodoxe, postmoderne architecten gedragen in Rome. Bierflesjes werden roekeloos kapot gesmeten op de prachtige Romeinse keien. Er werd urine geloosd in het heilige water van Bernini’s fontein. Diezelfde fameuze fontein werd voor maar liefst 1 miljoen euro (schatting van Italiaanse dagblad Il Tempo) toegetakeld. Het openbaar vervoer moest eraan geloven. Horeca-instanties liepen MILJOENEN euro’s mis. De Spaanse trappen werden geruïneerd. Noem het allemaal maar op. 

Gevolg: arrestaties van meerdere kloothommels plus één Feyenoordwalvis. Een woedende Romeinse burgemeester. En een hoop commotie, heibel en trammelant alom. Je zou bijna vergeten dat beide clubs nog een keer tegen elkaar moeten spelen. En wel aanstaande donderdag om 21:05 uur in het onbetwistbare mooiste voetbalstadion van Nederland.

And you know what? AS Roma zint op wraak! Niet op sportieve wraak, maar wraak vanuit hooliganperspectief. Jij shit slopen bij ons, wij shit slopen bij jullie. De Italiaanse polizia heeft al gewaarschuwd dat de harde kern van Francesco Totti met 2.400 man sterk af zal reizen naar Rotterdam. Nu is al bekend dat ze op een plein in de oude haven bij de kubuswoningen worden gedropt alwaar een totale drooglegging geldt. Op die manier gaan ze natuurlijk weinig kunnen uitrichten.

Hoe paradoxaal het ook klinkt, maar de echte slimme hooligans laten zich niet als een kudde vee op een plein opsluiten. Zij gaan met de auto zodat ze zelf kunnen bepalen wat ze in de Maasstad gaan ruïneren. Hoewel Rotterdam niet bepaald het Rome van Nederland is, het meeste is immers zeventig jaar geleden al gesloopt door onze oosterburen, kunnen er vanzelfsprekend ook in de havenstad dingen gemold worden. FHM brengt acht mogelijke doelwitten van de relschoppers van La Magica in kaart.

1. De Coolsingel
Dé plek waar Feyenoord ááál die prijzen viert. Zo’n beetje het enige wat de Duitsers toentertijd wel hebben laten staan. Gezien de historische waarde van het vernielen van Bernini’s fontein zou de Coolsingel een gerechtvaardigd mikpunt kunnen zijn. Wil dit geschiedkundige gebouw echter kapot worden gemaakt dan zullen de Italianen met grof geschut op de proppen moeten komen.

 

 

2. Het standbeeld van Coen Moulijn
Het onthoofden van het Coen Moulijn standbeeld zou bijvoorbeeld een succesvol begin van de wraaktocht betekenen voor de tifosi. Ajax-ettertjes bekladden het beeld van het Feyenoordicoon ooit al eens. Het beeld van de ooit zo sierlijke linksbuiten staat alleen wel recht voor De Kuip, waardoor het voor de Italiaanse raddraaiers een moeilijk doelwit zal zijn om vandaag of morgen te slopen. Wellicht vannacht. [Update: oeps, nu blijkt standbeeld al een tijdje niet meer voor het stadion te staan, maar in het stadion. Wordt het helemaal een onmogelijke opgave voor de Romeinen]

 

3. Martkhallen
Hipperdepip gebeuren met allerlei biologische en niet biologische eettentjes in het centrum van Rotterdam. Viel onlangs nog in de prijzen door met een prestigieuze design-award aan de haal te gaan. Hier kunnen zomaar een paar bakstenen door de ruiten vliegen.

 

4. De Kubuswoningen
Het meest voor de hand liggende object. Als je de fans opsluit bij de kubuswoningen, dan is de kans aannemelijk dat er hier iets gaat worden afgebroken. Nadeel voor de Italianen is dat de ME om de hoek zal staan, waardoor ze onmiddellijk in de boeien worden geslagen. Daar schieten ze zelf ook niks mee op.

 

5. De Euromast
De Ark van Rotterdam. Geen idee hoe ze dit uit de kluiten gewassen apparaat willen toetakelen, maar dat dachten we bij de Twin Towers ook. Die Italianen moet je nooit onderschatten. Het zijn net wat dat betreft net Duitsers.

 

6. Rotterdam Centraal
Net als de fontein van Bernini is Rotterdam Centraal net helemaal gerenoveerd. Uit het oogpunt van met gelijke munt terug betalen zou het opzich best een eerlijke vergeldingsactie zijn om in het station te zeiken, bierflesjes op de grond te pleuren en een paar ruiten te molesteren.

 

7. De Erasmusbrug
Ha, zou wel een ludieke actie zijn als de Ultras deze fraaie brug rood-oranje zouden verven. Maar voor ludieke acties hoef je deze dagen niet aan te kloppen bij de onstuimige mannen van de Curva Sud. Die zijn hier niet om grapjes uit te halen. Neen. Die gasten zijn furieus voor wat Rotterdamse barbaren hun stad hebben aangedaan en komen met geslepen messen deze kant op! Enfin, De Zwaan is een symbool van het Rotterdamse en dus een mogelijke pineut.

 

8. Pierre van Hooijdonk
De levende legende die Feyenoord hoogstpersoonlijk naar de laatste Europese beker schoot. Dat weten de hoolie’s van AS Roma ook. De vrijetrappenkoning zal ongetwijfeld naar het stadion komen om de wedstrijd te kijken. Pi-Air, kijk je een beetje uit deze dagen?

Reageer op artikel:
8 potentiële doelwitten van op revanche beluste AS Roma-hooligans
Sluiten