8 megatoffe fietsen gefabriceerd door autofabrikanten

Redactie 18 jul 2015 Entertainment

Echte mannen drinken bier, hebben borsthaar en rijden auto. Het liefst in eentje met een V8 onder de kap. Er zijn soms momenten waarop het niet kan. Als we teveel bier hebben gedronken bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er een aantal autofabrikanten die ook een fiets op de markt hebben geslingerd. Om dan toch goed voor de dag te komen, hebben gerenommeerde automerken als Porsche, BMW, McLaren en Aston Martin kneiterdikke fietsen ontwikkeld. Speciaal voor ons geslacht. Dat is fijn. Kun je alsnog indruk maken op het vrouwelijk geslacht. Hier komen de 8 indrukwekkendste!  

1. BMW Cruise e-bike
Deze tweewieler wordt aangedreven door een Bosch batterij van 250 watt. Dat is wel lekker, want zo cruise jij op je dooie gemak met kilometertje of 25 in ‘t uur over de heuvels in de duinen. Zonder ook maar een zweetdruppeltje te produceren. Prijskaartje bedraagt $4.100,-.

2. Alfa Romeo 4C IFD
Een fiets voor de wielerfans onder ons. Een racefiets met een strak design en een carbon frame wat een gewicht oplevert van slechts 6,89 kg. De kosten? Ga er maar vanuit dat minimaal 5.000 dollar van je rekening wordt afgeschreven. 

3. Aston Martin One-77 Cycle
Wat ons betreft het paradepaardje uit deze lijst. Niet alleen qua looks, ook qua prijs. De Aston gaat voor niet minder dan 41.000 dollar over de toonbank. Niet mis, maar dan ben je wel een van de weinigen op deze aardbol die trapt op deze bike. Er zijn namelijk, net als bij de vierwielige editie van de One-77, maar 77 exemplaren van gefabriceerd. Op dubbel slot zetten valt aan te raden. 

4. Smart ebike
Ook deze fiets is elektronisch aangedreven. Vandaar die ‘e’ voor ‘bike’. He, ja. Met een volle batterij kun je zo’n 100 kilometer afleggen. Dit ubercoole design gaat gepaard met een prijs van $4.100,-.

5. Porsche RS/RX
Een tweewieler voor de ruige offroadgangers. Voor de man die een stoere fiets nodig heeft om zich te distantiëren van zijn autoritaire vrouwelijke wederhelft die van een stukje fietsen op zondag een traditie heeft gemaakt. De kosten voor deze Duitsers: $6.700,-. Alsjeblieft. 

6. Range Rover Evoque Road Bike
Een wat degelijker uiterlijk dan de anderen in deze lijst. Weinig fratsen, maar retestrak. De ideale fiets voor de kilometervretende, sportieve man. De fiets heeft een monocoque carbon frame en ook de wielen zijn gemaakt van carbon. In samenwerking met Shimano zit er een gelikt schakelsysteem op. Prijs is ons niet bekend. Maak je geen illusies, ook voor dit exemplaar mag je gerust enkele doezoe’s aftikken. 

7. McLaren Tarmac
Ai, deze is ook lekker zeg. Matcht ook goed bij je oranje MP4-12C die voor de deur staat te shinen. Ook hier hebben we te maken met een exclusieveling, gezien het luttele aantal van 250 stuks dat er is gemaakt van dit model. De fiets bestaat uit verschillende materialen zoals carbon, titanium, magnesium en aluminium. De prijs zal waarschijnlijk vanaf $27.000,- beginnen. Maar laten we wel wezen, als je een auto als een McLaren kan lappen, dan kan deze fiets er vast ook wel vanaf. Doe niet sloeber en haal ‘m gewoon.  

8. Audi e-bike
Last but zeker not least, de e-bike van Audi. Misschien wel het allerstrakste design uit dit rijtje. Het frame van deze elektrische aangedreven vierwieler bestaat overwegend uit carbonfiber en weegt maar 1.6 kg. Deze fiets haalt zijn vermogen uit 3.1 pk lithium-ion batterij en daar kun je leuke dingen mee doen. Er zijn drie standen. In de Pure stand moet je gewoon zelf trappen en krijg je geen ondersteuning. In de Pedelec stand word je geholpen door een geriatrische (zo hé!) trapondersteuning en daarmee kun je snelheden bereiken van wel, handjes aan het stuur, 80 km/u! Lang niet gek voor een fietsje. In deze stand houdt de accu het dan ongeveer 50 á 70 km vol.

De derde stand is de eGrip. Bij deze stand hoef je helemaal niet te trappen en wordt de fiets gewoon een elektronische scooter die een maximale snelheid heeft van 50 km/u. Het vetste aan deze carbonne ros is de Wheelie Modus. De naam verklapt het al een beetje: wanneer je in deze een stand een wheelie maakt balanceert de fiets zichzelf en kun je gecontroleerd op je achterwiel rondjes cruisen. Dat levert een 50/50 op. Of je imponeert de chicks op straat, of ze vinden je een enorme loser. Aan jou de keus, boy. Ook tof is dat de bike in verbinding staat met je telefoon en je daarop alles kan terugzien. Van snelheden, routes tot zelfs de tricks die je hebt uitgevoerd. Master!

Check het filmpje om te zien wat je allemaal kunt met deze magistrale vierwieler.

Reageer op artikel:
8 megatoffe fietsen gefabriceerd door autofabrikanten
Sluiten