7 tips om te voorkomen dat je verkouden wordt

Het is weer die tijd van het jaar dat de blaadjes van de bomen vallen, de zon zich verstopt zit achter regenwolken en dat iedereen verkouden is. Als je nu in de trein stapt word je van alle kanten onder gesproeid door niezende mensen en is het wachten totdat je zelf ziek in bed ligt. Gelukkig kun je er best gemakkelijk wat aan doen om te voorkomen dat je ziek wordt. Neem bijvoorbeeld deze 7 handige tips die er gegarandeerd voor gaan zorgen dat je deze winter gezond blijft.

1. Leen je pen niet uit
Vraagt een snotterende collega om een pen? Niet geven! Bacteriën zitten op alles en een pen die rondgaat zit vol met bacillen. Als je hem toch uitleent is het je eigen schuld dat je ziek wordt. We hebben je gewaarschuwd.

2. Vergeet vitamine C en ga voor vitamine D
Iedereen zegt altijd dat vitamine C helpt tegen verkoudheid en dat is ook wel waar, naar vitamine D is veel belangrijker. Gelukkig maakt ons lichaam dit zelf aan. Helaas hebben we daar wel zonlicht voor nodig en dat is nu nogal schaars. Een ander manier om aan vitamine D te komen is vette vis. Deze zitten er vaak vol mee. Ben je geen fan van vis? Geen probleem je kan ook gewoon pilletjes kopen.

3. Ga feesten
Blijf niet veilig thuis maar ga lekker stappen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die veel bij familie en vrienden zijn een betere weerstand hebben tegen verkoudheid. Zorg er alleen wel voor dat je niet gaat feesten met zieke mensen.

4. Neem een huisdier
Uit onderzoek is gebleken dat als je iedere dag 18 minuten lang een hond aait je meer antilichaampjes aanmaakt. We raden dit natuurlijk wel af voor mensen die allergisch zijn voor honden.

5. Duik niet alleen tussen de lakens
Jazeker, er gaat niet boven een lekker potje rollebollen tussen de lakens. Het bedrijven van de liefde is niet alleen leuk maar ook nog eens gezond, want je lichaam maakt dan Immunoglobuline A aan. Dit versterkt je immuunsysteem en verlaagt de kans dat je de griep krijgt of verkouden wordt. Zo blijkt maar weer: seks is goed voor alles.

6. Knuffel een boom
Ga naar het boos, pak een boom vast en voorkom dat je verkouden wordt. Het klinkt raar maar het werkt echt. Je ademt namelijk chemicaliën in die gemaakt worden door de boom. Deze chemicaliën zijn bedoeld om insecten weg te houden, maar ze zijn ook goed voor mensen. Ze verhogen namelijk het aantal witte bloedlichaampjes bij mensen en die vechten weer tegen virussen.

7. Ga in discussie met je vriendin
Als je je problemen opkropt heeft dat negatieve invloed op je immuunsysteem. Daarom moet je lekker al je problemen uitpraten met je vriendin. Gewoon een goede discussie. Blijf alleen wel een beetje vriendelijk anders zit je straks met een chagrijnige vriendin op de bank en daar word je ook niet gelukkig van.

Reageer op artikel:
7 tips om te voorkomen dat je verkouden wordt
Sluiten