Hoe je in 7 stappen hete passie terugbrengt in je relatie

Redactie 22 mrt 2017 Entertainment

Het is ontzettend tragisch, maar waar: een kwart van de stellen heeft na twintig jaar een min of meer seksloos huwelijk. Wanneer je op een punt in je relatie beland bent dat geen stomende hoogtepunten kent, kun je de hoop eigenlijk wel opgeven. Maar zoals met alles in het leven, is opgeven niet de beste optie. Niet als je nog wil. Toon een beetje ballen en wilskracht. Volgens psychologen en seksuologen kun je de passie terug laten keren door de volgende 7 stappen te zetten.

 1. Werk eerst aan de problemen in je relatie
  Niks is slechter voor de sekslust bij het vrouwtje en jou dan onopgeloste relatieproblemen. Als er emotionele issues tussen jullie in staan, benoem deze dan. Breng eerlijkheid en vergeving buiten de lakens in de praktijk. Maak dan de belofte er samen aan te werken en samen en door te gaan. Daar worden ze vrolijk van.
 2. Geef toe dat er een slaapkamerprobleem is
  De belangrijkste stap voor een seksloos huwelijk ‘on the rise’ is dat de verstofte tortelduifjes het probleem moeten erkennen en hun behoefte om seksueel weer te ‘connecten’ uit te spreken. Een klein gesprek kan al voldoende zijn de enorme drempel om weer het bed in te duiken te verlagen. Toegeven dat seks in het huwelijk toch wel heel belangrijk is al de helft van het werk.
 3. Besteed iedere week een paar uur aan intiem knuffelen, aanraken en zoenen
  Seks zal niet altijd spontaan komen. Focus op je eigen genot als je je steeds geiler wordende vrouwtje teder aanraakt. Zie het als een volwassen versie van tongzoenen. Als jullie allebei ontspannen, vertrouwd en er klaar voor zijn, ga ervoor en kijk maar hoe ver het komt.
 4. Bespreek oude, geile herinneringen
  Het kan lustverhogend werken wanneer je begint over oude, geile vrijpartijen. Probeer deze zoveel mogelijk te herbeleven. Ga na waar jullie waren, welke gevoelens jullie toen voor elkaar hadden. Probeer eigenlijk alle zintuigen hierbij te betrekken om zo nostalgisch en geil mogelijk te worden.
 5. Lees erotische verhalen of kijk samen een pornofilm
  Veel stelletjes vinden het lastig om vanuit hun verbeelding opgewonden te raken. Erotische literatuur of een goede seksfilm kan daar heel goed bij helpen om samen weer opgewonden te worden.
 6. Kom erachter wat je fruitduifje lekker vindt en leer dit te leveren
  Dikke kans dat je door de jaren heen andere dingen geil of lekker bent gaan vinden. Hetzelfde geldt voor je vrouwtje. Praat hier openlijk over. Zodra je weet wat de wens is, voldoe eraan. Het is belangrijk dat jij niet bepaalt of je het goed doet, maar ernaar vraagt aan je vrouw. Als ze iets wil wat je niet kunt, laat haar het jou leren.
 7. Ontwikkel samen nieuwe seksrecepten
  Zoals ieder gerecht een combinatie is van meerdere ingrediënten – afgewogen, door elkaar geroerd, gebakken, gekookt of rauw – zo hoor je ook naar de mogelijkheden in bed te kijken. Variëren is gezond en er zijn oneindig veel seksposities en ritmes aan te houden. Houdt je seks spannend door innovatief te blijven. Koop desnoods een Kama Sutra-boek of zoek online naar creatieve standjes.
Reageer op artikel:
Hoe je in 7 stappen hete passie terugbrengt in je relatie
Sluiten