7 redenen waarom een ‘goed gedrag-clausule’ voor Balotelli een goed idee is

thomas 27 aug 2015 Entertainment

De grootste clown op voetbalschoenen keert op huurbasis terug bij AC Milan. Liverpool-coach Brandon Rodgers ziet geen toekomst meer in de man die vorig seizoen niet verder kwam dan één schamel doelpuntje in zestien wedstrijden en laat hem terugkeren naar Italië. AC Milan heeft er alle vertrouwen in dat Super Mario het weer gaat maken in de Serie A, maar daarvoor hebben ze wel een bijzondere clausule opgenomen in zijn contract. De directeur van AC Milan Adriano Galliani heeft zich voor deze ‘goed gedrag-clausule’ laten inspireren door de huisregels van de Italiaanse luchtmacht. Maar waarom verdient dit enfant terrible deze clausule? Wij doken in de geschiedenis van Balotelli en vonden 7 redenen waarom het best een goed idee is om Mario een beetje kort te houden. 

1. Boodschappen doen 
Het lijkt niet zo moeilijk: je krijgt een lijstje van je moeder, gaat naar de supermarkt, koopt de spullen op het lijstje en brengt ze netjes thuis. Dit simpele gegeven bleek toch iets te moeilijk voor Mario. Op het lijstje stond een strijkijzer, een dweil en wat schoonmaakspullen. Mario kwam thuis met twee Vespa’s en een gigantische trampoline.

2. Het hesje
Boodschappen doen is dus niks voor Balotelli, zichzelf aankleden gaat hem helaas niet veel beter af. Tijdens het positiespelletje voor de wedstrijd moet Mario een hesje aan doen en ook dat blijkt moeilijker dan het is. Na een flinke worsteling en een beetje hulp krijgt Mario eindelijk zijn hesje aan, helaas was het de verkeerde kleur, dus kon het hesje weer uit. 


3. Vuurwerk

De Manchester derby is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor United en City. De spelers zijn in de dagen voor deze wedstrijd van het jaar dan ook alleen maar bezig met deze wedstrijd, behalve Balotelli. Op de dag voor de wedstrijd besloot Balotelli vuurwerk af te steken in zijn badkamer, de schade was zo erg dat hij de volgende nacht in een hotel moest doorbrengen. Leuk detail is dat Balotelli een dag later de held van Manchester City werd door twee keer te scoren tegen aartsrivaal Manchester United. Om daarna het shirt ‘Why Always Me‘ als ondershirt te tonen.   


4. Op de bon
Dat Mario niet zo goed kan luisteren en wat snel geïrriteerd is werd duidelijk uit het verhaal dat Mourinho ooit vertelde. Op bezoek bij Rubin Kazan had de toenmalig trainer van Inter Milan geen fitte spitsen en besloot Balotelli maar weer eens een kans te geven. Vlak voor de rust liep Balotelli tegen een gele kaart aan. Mourinho bestede alle tijd die hij had in de rust aan Mario om hem duidelijk te maken dat hij geen tweede gele kaart mocht pakken. Geen slidings, nergens op reageren, laat ze maar lopen. Een duidelijke boodschap, alleen niet voor Mario. De tweede helft was amper begonnen of Balotelli kon gaan douchen na zijn tweede gele prent. Filmpje hieronder waarin José vertelt hoe dat alles ging is een must see. Haha!


5. Trainingsbeest

Geselecteerd worden om voor je land uit te mogen komen is voor veel voetballers een droom. Op de training zal je keihard moeten werken om uiteindelijk de eer van je land te mogen verdedigen op het veld. Balotelli dacht hier iets anders over. Terwijl iedereen druk aan het opdrukken was besloot Mario een dutje te doen en had daarna de grootste lol met de cornervlag. 


6. Mario de kickbokser

Wij kunnen ons maar al te goed voorstellen dat samenwerken met Balotelli niet altijd gemakkelijk is. Het is algemeen bekend dat Balotelli het niet altijd even goed kan vinden met iedereen, zo ging hij op een training een potje worstelen met zijn trainer Manchini en kreeg hij tijdens een wedstrijd ruzie met teamgenoot Kolarov over het nemen van een vrije trap. Nog vervelender is om tegen Balotelli te spelen. Zo ondervond ook oud Heerenveen speler Goran Popov die door Balotelli bijna a la Nigel de Jong doormidden werd getrapt.


7. Mario de dartkoning

De meeste mensen gaan als ze zich vervelen televisie kijken, een potje gamen of rondje hardlopen. Dit is allemaal wat te saai voor Balotelli dus hij besloot van de eerste verdieping dartpijltjes door het raam te gooien op jeugdspelers die langs liepen. Dit geintje koste hem een maandsalaris van 100.000 pond. Dure worp.

Reageer op artikel:
7 redenen waarom een ‘goed gedrag-clausule’ voor Balotelli een goed idee is
Sluiten