7 oefeningen voor hemelse buikspieren

luc 14 mei 2015 Entertainment

We hebben je al 9 tips voor een keiharde sixpack gegeven en 5 regels om spieren aan je frame toe te voegen, maar geen enkele sixpack is compleet zonder obliques (schuine buikspieren). Wij hebben de zeven beste oefeningen voor je uitgezocht die jouw obliques in brand zullen zetten. Ben je er klaar voor?

1. Woodchopper

Bevestig een handvat aan een kabel, en zet de kabel op de hoogste katrol-positie. Pak met beide handen het handvat vast, waarbij je je handen in elkaar ‘vlecht.’ Doe een stap opzij, zodat je armen bijna volledig gestrekt zijn terwijl je het handvat vasthoudt. Kijk recht vooruit en trek het touw over je lichaam en eindig de beweging op heuphoogte. Het moet eruitzien alsof je met een golfclub een bal wilt slaan. Breng het gewicht langzzam terug naar de beginpositie en herhaal de beweging. Zorg ervoor dat je je core en buikspieren strak houdt ten alle tijden. Probeer 3-4 sets van 15-20 herhalingen.

2. Hanging knee raise oblique crunch

Voor deze oefening gebruik je dezelfde startpositie als de ‘normale’ hanging knee raise. Zoek een stang waar je aan kunt hangen (ongeveer schouderbreedte) en bring met je knieën gebogen je benen omhoog. Om de obliques te betrekken, moet ere en twist in de oefening zitten. Beweeg je knieen wanneer je ze omhoog brengt richting je rechter onderarm, en vervolgens naar je linker onderarm. Wissel beide zijkanten af voor een set van 10-12 herhalingen en 3-4 sets.

3. Oblique cable crunch

Deze oefening lijkt op de cable crunch, waarbij je een touw vastmaakt aan een kabel. Het touw houdt je met beide handen achter je hoofd vast waarna je het gewicht naar beneden cruncht. Bij de oblique cable crunch beweeg je het gewicht naar één kant. Crunch eerst je rechter schuine buikspieren om het gewicht naar beneden te trekken, 10 keer achter elkaar. Hierna verwissel je pas naar je linkerkant waar je ook 3-4 sets 10 herhalingen zult doen.

4. Medicijnbal partner twist

Dit is een oefening voor diegenen die met een partner trainen. Ga op de grond zitten met je ruggen tegen elkaar aan. Pak een medicijnbal en geef de bal in een rondje aan elkaar door. Door de twistende beweging, zal je een brandend gevoel in je obliques maar ook in je rechte buikspieren ervaren. Doe 3-4 sets van 60-90 seconden.

5. Lying oblique leg raises

Ga met je rug op de grond liggen en buig je knien licht. In plaats van dat je je benen rechstreeks omoog beweegt, beweeg je ze nu naar je linker en rechterkant. Houdt je handen op de grond voor stabiliteit. Doe 3 sets van 10-15 reps, naar elke beide kanten.

6. Bicycle crunch

Ga wederom op je rug liggen met je benen gebogen, net zoals je een ‘normale’ crunch zou doen. Plaats je handen achter je hoofd en leg je kin op je borst. Wanneer je naar links draait, beweegt je rechter elleboog naar je linker knie en vice versa voor de andere kant. Doe hier 3-4 sets van 20-30 herhalingen.

7. Russian twist

Pak voor deze oefening een gewicht waarmee je tussen de 15-20 herhalingen kan doen. Je kunt deze oefening zowel op een decline bank of op de grond doen. Plaats je bovenlichaam in een hoek van 45 graden en houd die positie vast. Houdt het gewicht met beide handen vast recht voor je buikspieren. Draai je bovenlichaam naar rechts zo ver als je kunt, terwijl je uitademt. Ga terug naar het startpunt en beweeg naar de andere kant.

Reageer op artikel:
7 oefeningen voor hemelse buikspieren
Sluiten