7 beroemde genieën en hun voorkeur voor drugs

luc 29 apr 2015 Entertainment

Drugs are bad, mmmkay? Niet altijd! Veel gerenommeerde wetenschappers en kunstenaars, die we vandaag de dag genieën noemen, danken hun creativiteit mede door het gebruiken van drugs. Zeggen ze zelf hé. Wij hebben zeven genieën en hun voorkeuren op het gebied van tripmiddelen voor je uitgezocht.

Steve Jobs

Steve Jobs kennen we natuurlijk allemaal van Apple, waar hij jarenlang met zijn unieke visie het een na het andere geniale product op de markt bracht. Wat veel mensen niet weten is dat hij zijn innovativiteit grotendeels dankt aan het gebruik van LSD. Naar eigen zeggen was het experimenteren met LSD "one of the two or three most important things he had done in his life."


Sigmund Freud

Terwijl Freud bekend staat als een van de grootste psychoanalytici in de wereld, is hij ook bekend om zijn bewondering van cocaïne en zijn veelvuldige gebruik van de drug. Hij sprak openlijk over de voordelen van matige cocaïnegebruik. In een brief aan zijn verloofde, Martha, schreef Freud dat "if all goes well, I will write an essay [on cocaine] and I expect it will win its place in therapeutics by the side of morphine and superior to it…I take very small doses of it regularly against depression and with the most brilliant of success."


Bill Gates

Bill Gates is nu meer dan 70 miljard waard, maar dit weerhield hem er niet van te experimenteren met LSD. De gouden formule om rijk te worden?


Carl Sagan

Befaamde astrofysicus en kosmoloog Carl Sagan was een fan van Mary Jane. Hij besprak openlijk zijn marihuana gewoonten en pleitte voor het recreatief gebruik van de drug om intellectuele inspanningen te stimuleren. Hij schreef een essay in 1971 genaamd "Marihuana Reconsidered ‘, waarin hij sprak over de voordelen van het geneesmiddel.


Thomas Edison

De iconische Amerikaanse uitvinder consumeerde regelmatig een met cocaïne doorspekt drankje van een Bordeaux wijn behandeld met cocabladeren (het belangrijkste ingrediënt van cocaïne).


Friedrich Nietzsche

Nietzsche was geniaal. Maar de beroemde Duitse filosoof stond ook bekend om zijn drugsgebruik. Hij was verslaafd aan opium en nam vaak grote doseringen. Naar verluidt schreef hij "De genealogie van de moraal" in slechts twee weken tijdens een opium ‘fuif.’


Pablo Picasso

Sommigen noemen Picasso de belangrijkste kunstenaar van de 20ste eeuw, onder vermelding van zijn innovatieve technieken, zoals het kubisme. Deze creativiteit ging ook gepaard met de nodige hoeveelheid drugs. Zijn gebruik van opium, morfine en hasj doet sommige historici geloven dat een beweging zo invloedrijk als het kubisme tot stand kwam onder invloed van iets heel anders. 

[Disclaimer: gebruik van drugs is geen garantie voor genialiteit, maar doe vooral waar je zin in hebt.]

Reageer op artikel:
7 beroemde genieën en hun voorkeur voor drugs
Sluiten