7 albums om naar uit te kijken in 2016

webredactie 9 feb 2016 Muziek

Er komt weer van alles moois uit op het gebied van muziek in 2016. Wij hebben voor jou een kleine selectie gemaakt van een aantal lang verwachte albums die dit jaar ge-released zullen worden.

Kanye West – WAVES
The voice of a generation, god zelf en alleskunner Kanye West komt op 11 februari met zijn achtste studio album. De titel van het album was in eerste instantie So Help Me God, daarna werd dat veranderd naar SWISH en tot slot besloot Kanye om het album WAVES te noemen. Hij kondigde zelf aan dat dit het beste album ooit gaat worden maar krabbelde laatst terug door op Twitter te zeggen dat het één van de beste albums ooit wordt. Of hij nou muziek maakt, kleding ontwerpt of de succesvolste schoen van het jaar maakt, hij heeft in de loop der tijd waarschijnlijk evenveel, zo niet meer, haters als fans vergaard. Dat betekend echter niet dat je niet moet uitkijken naar zijn nieuwste album, de nummers van het WAVES die Kanye tot nu toe met ons gedeeld heeft zijn veelbelovend en wij kunnen niet wachten tot het album uit is.


Drake – Views From The 6ix
De Canadese rapper gaat al ruim tien jaar lekker. Nadat hij gestopt was met acteren in de high school soap ‘Degrassi, the next generation’ bracht hij in 2009 zijn eerste mixtape uit getiteld: So Far Gone. In 2010 kwam zijn debuut album Thank Me Later uit. Drie albums later is hij uitgegroeid tot een internationale superstar, ambassadeur voor zijn stad Toronto en heeft hij zijn eigen kledinglijn en collaborations met o.a. Air Jordan en Nike. Zijn vijfde album gaat Views from the 6ix heten en zal niet lang op zich laten wachten.De Deense dame uit Copenhagen is onder veel mensen bekend van haar feature op de track ‘Lean On’ van Major Lazer, toch timmert ze al een tijd aan de weg en bracht ze vorig jaar haar debut album No Mythologies to Follow uit. De singer-songwriter heeft een onwijs coole sound en die is niet echt in één bepaalde stijl uit te druken. Ze wisselt echte clubbangers af met alternatieve popnummers en alles daar tussenin. Naast Major Lazer heeft Mø ook met Diplo en Iggy Azelia samengewerkt. Ze is druk bezig met het produceren van haar aankomende album dat later dit jaar zal uitkomen. Ze heeft ons in oktober 2015 al lekker gemaakt met een electro/alternative dance-single genaamd ‘Kamikaze’. Als die single de toon zet voor de rest van het album, dan belooft dat veel goeds. 


Frank Ocean
De Amerikaanse singer-songwriter was voordat hij zelf muziek maakte een zogenaamde ghostwriter voor o.a. Justin Bieber en John Legend. Oftewel: hij schreef teksten voor andere artiesten. Zijn debuutalbum Channel Orange kwam uit in 2012. In datzelfde jaar kwam Frank Ocean als eerste grote afro-Amerikaanse artiest uit de kast wat een unieke gebeurtenis was. Hoe zijn nieuwe album gaat heten en wanneer het uikomt is vooralsnog onbekend. 


The XX
De drie-koppige Engelse indie-pop band heeft al twee albums op hun naam staan: in 2009 dropten ze hun eerste album genaamd XX en in 2011 kwam hun twee album, getiteld Coexist uit. Met hun minimalistische sound en zwoele vocals zijn ze een staple voor elke zelf-respecterende muziekliefhebber. Hoe het album gaat heten en wanneer het uitkomt laat nog op zich wachten.


Lorde
De zangeres uit Nieuw-Zeeland debuteerde met haar album Pure Heroine en maakte gelijk indruk met haar unieke stem en sound. Na samenwerkinen met o.a. Disclosure en Stromae is ze nu klaar voor haar tweede album. Lorde liet op Twitter weten dat ze opgewonden is over 2016 en dat een naam voor haar nieuwe album is gekozen. Het album heefet nog geen naam of release date.


Gorillaz
Gorillaz is een Britse virtuele band die is opgericht in 1998 door Damon Albarn en Jamie Hewlett. De band bestaat uit vier virtuele, fictieve personages genaamd: 2D (lead zanger en keyboard), Murdoc Niccals (bas), Noodle (gitaar, keyboard en back-up vocals) en Russel Hobbs (drum en percussie). Ze hebben tot nu toe vier electronische-alternatieve rock albums uitgebracht en zijn door hun levendige virtuele personages een zekere cult-status vergaard. Hou ze in de gaten voor de releasedate en de naam van het album.

Reageer op artikel:
7 albums om naar uit te kijken in 2016
Sluiten