6 dingen die je nog niet wist over Gin

thomas 24 sep 2015 Entertainment

De afgelopen jaren heeft gin flink aan populariteit gewonnen en zijn de Gin & Tonic niet aan te slepen op de Nederlandse terrassen. Volgens kenners is het een drankje dat simpel is maar wel diepgang heeft en daardoor niet snel verveeld. Leer ‘m uit je hoofd en schud ‘m uit je mouw op een willekeurige verjaardag. Maar wat weten we eigenlijk over ever de cocktail? Wij doken de internetboeken in om jullie wat bij te brengen over de basis van deze minimalistische cocktail: Gin.

1. Oranje boven 
Gin is de nationale drank van Engeland, maar eigenlijk zijn wij Hollanders de bedenkers van deze sterke drank. In de 17de eeuw namen de Britten onze Jenever mee en gaven er hun eigen draai aan en noemde het Gin. Beter goed gejat dan slecht bedacht zeggen we dan maar.

2. Gin als Medicijn 
Zoals zo veel andere drank soorten begon ook Gin als een medicijn. De Nederlandse arts ‘Franciscus Sylvius’ zei dat zijn brouwsel, dat sterk op gin leek, goed was voor de bloedsomloop. Dat gaan we onthouden voor als we weer een keer beroerd in bed liggen.

3. De grootste Gin zuipers 
Je zou denken dat de Engelse de grootste Gin zuiplappen zijn aangezien het hun nationale drank is, maar niets is minder waar. De echte drankorgels ga je vinden op de Filipijnen want zij tikken 43 procent van alle gin achterover. Ze hebben zelfs een woord voor een gin drinksessie, namelijk: Ginuman.

4. Van scheurbuik naar cocktail 
Gin met limoensap en ijs, beter bekend als de Gimlet. Deze cocktail is al jaren een favoriet bij Gin drinkers, maar het begon als medicijn. Toen we nog over de zeven zeeën gingen om kruiden en slaven te handelen was scheurbuik een flink probleem. De Britse marine kwam met dit drankje om het vitamine C tekort aan te vullen en zo hun bemanning gezond te houden. Voortaan kun je dus net zo goed de dag beginnen met een Gimlet in plaats van een vitamine C tabletje.

5. Gemakkelijk en goedkoop 
Tijdens de drooglegging in Amerika was bijna iedereen druk met het brouwen van hun eigen drank zoals Moonshine en Whiskey, maar ook Gin. Het voordeel van Gin is dat het lekker simpel is, want eigenlijk is het niet meer dan neutrale alcohol en kruiden. Gin kun je dus prima thuis brouwen in je eigen badkuip.

6. Maak je eigen Gin 
Gin is geen inwikkelde drank dus je kan gemakkelijk thuis aan de slag gaan en je eigen brouwseltje maken. Alles wat je nodig hebt is een fles Wodka, jeneverbes en je eigen selectie aan andere kruiden. Dus als je weer een keer een feestje geeft maak dan gewoon je eigen Gin.

Reageer op artikel:
6 dingen die je nog niet wist over Gin
Sluiten