5.000 pk sterke supercar lijkt er echt te gaan komen

redactie 10 dec 2015 Machines

In 2013 debuteerde op de Dubai Motor Show een wel heel bijzonder en ambitieuze bak. Onder de naam van The Devel Sixteen werd het doek afgetrokken van een auto met liefst 5.000 pk dat z’n vermogen haalde uit een quad-turbo V16. Het mysterieuze Devel staat voor Defining Extreme Vehicles Car en claimt met de Sixteen een topsnelheid van 560 km/u te kunnen halen en de sprint van 0 naar 96 km/u in 1,8 seconden te volbrengen. Yeah right.

Die bolide zou overigens niet standaard over 5.000 pk beschikken. Via cilinderuitschakeling zou de V16 een V8 worden met zo’n 900 pk. ‘Maar met één druk op de knop zal het beest starten en heeft ‘ie 5.000 pk,’ aldus de streberige mannen uit de woestijn. Barbapapa is er niets bij.

Eigenlijk was er bij die onthulling nagenoeg niemand die geloofde dat die bak er ooit zou komen, maar als we de laatste updates moeten geloven lijkt het er dan toch echt te gebeuren. De motorleverancier heeft onlangs een video in de ether geslingerd waarop we de getikte V16 aan een dyno run bezig zien. Zou het dan toch?

Reageer op artikel:
5.000 pk sterke supercar lijkt er echt te gaan komen
Sluiten