5 tips voor Pitch Festival

redactie 29 jun 2016 Entertainment

Als het op elektronische muziek aankomt dan is Pitch een van de tofste en meest vooruitstrevende festivals van ons land. Van nieuwe talenten tot gevestigde namen, het beste van dit moment op underground elektronische muziek komt voorbij, en dan ook nog eens op de tofste locatie van Amsterdam. Dat is het Westerpark toch wel, zeker als de Gashouder in het spel is betrokken. Wij tippen de vijf tofste acts voor de editie van aankomend weekend.

1. Jamie Woon
Britse zanger die electro, soul en popmuziek in een hele fijne mix gooit. Zijn album Mirrorwriting uit 2011 is inmiddels verworven tot een zoetsappige, maar supertoffe slaapkamer classic. In 2015 kwam Making Time uit. Daarmee bevestigde hij zijn potentieel. Meer luisteren dan dansen, dus ogen dicht en verdrinken in de engelachtige stem van Mr. Woon.  
Wanneer: vrijdag, 17:30 uur, Westertent
Luistertip: Sharpness

2. David August (live band)
Bekend van vrolijke hitjes als Roco Roco, You Got To Love Me en Moving Day. De jonge Duitser gooide het een aantal jaren geleden op een heel andere boeg en ging wat moeilijkere muziek maken. Dat bleek geen onverstandige keuze, want Dave toont aan tot de allerbesten uit het vak te behoren. Met live band erbij is het een absolute no brainer dat je hier bij moet zijn.
Wanneer: vrijdag, 20:45 uur, Gashouder 
Luistertip:
David August live in Cologne  


3. Dusky (live)

Stond vorig jaar ook al op Lowlands geprogrammeerd waar het een van de beste nachtelijke sets van het festival afleverde. Vrolijk, melodieus en funky deephouse afkomstig van het Britse duo Nick Harriman en Alfie Granger-Howell. Past wel een beetje in het hoekje van Laurent Garnier en Maya Jane Coles. Barhangers transformeren spontaan in enthousiaste dansers bij deze mannen.
Wanneer: vrijdag, 20:15 uur, Gashouder
Luistertip: Skin Deep

4. Weval
Gevierde Hollandse glorie achter de draaitafels dat net een nieuw album gereleased heeft. 3voor12 noemde het al eens heel treffend melodieuze warmbadtechno. Het Amsterdamse duo stond al op bekende festivals als DGTL, Best Kept Secret en jawel, Pitch. Als je twee jaar op rij wordt gevraagd voor een festival dan weet je dat je goed bezig bent. Trippy wegdroommuziek dat ook nog uitstekend dansbaar is. Niet praten, maar de voetjes het werk laten doen bij dit talentvolle dj-duo.
Wanneer: zaterdag, 16:45 uur, Gashouder
Luistertip: Gimme some

5. Skepta
Geboren in Nigeria, maar al rap verhuist naar Londen. Daar ontwikkelde hij zijn liefde voor muziek en groeide hij uit tot een van de grootste grimeartiesten ter wereld. Pijlsnelle raps op gevaarlijke beats. Dat wordt springen en zweten in de danstempel van Amsterdam.
Wanneer: zaterdag, 23:15 uur, Gashouder
Luistertip: That’s Not Me

Tickets voor Pitch Festival zijn hier te koop.

Reageer op artikel:
5 tips voor Pitch Festival
Sluiten