5 tips die je seksleven een flinke boost geven

redactie 7 nov 2016 Entertainment

We doen allemaal ons best om elke keer weer de beste seks ooit te hebben, alleen lukt dat niet bij iedereen. Dankzij ons hoef je nu niet met de staart tussen de benen naar een therapeut die je de meest ongemakkelijke momenten van je leven laat beleven. Nee, wij zetten gewoon een paar tips van sekstherapeuten op een rijtje.

Motiveer jezelf
Geen smoesjes meer. We zijn allemaal wel eens moe van een lange werkdag. Maar dat is geen reden om niet even flink van bil te gaan. Je avondeten sla je ook niet over omdat je er te moe voor bent. Je zult je daarna een stuk beter voelen jongen. Om de winwin-situatie compleet te maken slaap je daarna ook nog eens veel beter.

Je seksleven een boost geven

Blijven praten
Hier hebben we het eerste cliché te pakken; communiceren. Hoe vervelend het misschien ook is, het draait niet allemaal om ons. Therapeut Megan Fleming zegt hier het volgende over: "Start with painting the scene, (saying), ‘this is the sex life I want with you.’" Zelfs als je geen gekke gagball experimenten wil uitvoeren tussen de lakens is het slim om dit met elkaar te bespreken.

Plannen
Nu komen we weer een beetje terug bij het eerste punt. We hebben het allemaal druk en dan schiet een potje rampetampen er nog wel eens bij in. Maar dat probleem heb je niet als je je seksleven zorgvuldig plant. Klinkt erg saai, maar hé: het is beter dan niets. Als je een 70-urige werkweek en/of kinderen hebt, dan kun je niet zomaar tussendoor de keukentafel opduiken. Daar moet je over nadenken, voordat je je kinderen een levenslang trauma bezorgt.

Voorspel mag de hele dag
Volgens Megan moet je het voorspel niet beperken tot net voor de seks. Van haar mag het voorspel de hele dag duren. Maar dat betekent niet dat je elkaar de hele dag aan het betasten bent. Megan heeft het vooral over verleiden. Sexting. Stuur bijvoorbeeld eens een verleidelijk appje naar haar waarin je vertelt dat je haar straks alle hoeken van de kamer gaat laten zien en dat je haar een dijbeentrillend orgasme gaat bezorgen.

Acceptatie
Als de ander dan echt niet wil en de paracetamol echt niet helpt tegen de hoofdpijn die je meisje wel degelijk blijkt te hebben, moet je dat natuurlijk gewoon accepteren. Anders moet er weer een rechter aan te pas komen en dat moeten we niet willen met z’n allen. Je hoeft het ook niet persoonlijk op te vatten. Als je het nou echt niet kan houden, zijn daar natuurlijk ook nog genoeg andere oplossingen voor. Het internet is je grootste vriend.

Reageer op artikel:
5 tips die je seksleven een flinke boost geven
Sluiten