5 redenen waarom je met dit weer gewoon je slippers naar werk aan moet doen

Redactie 3 jul 2015 Entertainment

Lekker he, die warmte? Hartje zomer, zon, hittegolf, allesss. Maar er moet toch gewoon gewerkt worden. Maar wat trek je aan? Als we Esquire, NRC en de Telegraaf moeten geloven zijn een korte broek en teenslippers in elk geval uit den boze. Not done. Kan ééécht niet. Ha, dat vinden wij dus kinkklare onzin. Hoezo niet? Omdat meneer de etiketten-expert het zegt? Ammehoela. Natuurlijk begrijpen wij dat je op een advocatenkantoor, in een ziekenhuis of als je een superformele afspraak hebt niet in je gele ballenknijper en op blote poten aan kunt komen, maar hé. Er zijn genoeg banen waarbij je rustig slippertjes naar je werk aan kan. Hier vijf redenen waarom je gewoon je flipflops aan moet trekken!

1. Het is over de fucking 30 graden
Drink jij warme chocolademelk met slagroom als je op een zonovergoten terras in de Caribbean zit? Pak jij de fiets als je naar New York op vakantie gaat? Zet jij met Pasen een kerstboom in je huis? Nee, natuurlijk doe je dat niet! Je bent geen oen. Waarom zou je dan in hemelsnaam met deze temperaturen van die warme schoenen aan je voeten hangen.

2. Op de fiets naar je werk
Weet je hoe lekker het is om op je slippers te fietsen? Echt héél lekker. Zeker als je de bal van je voet op de trapper plaatst en je hiel omhoog laat komen. De wind die er dan onder komt, dat briesje dat je tenen kietelt. Man! Wát een intens fijn gevoel. Als je dan toch schoenen aan doet, doe ze dan tenminste pas op je werk aan.

3. Zelfverzekerdheid
Wetenschappelijk onderzoek door de Universiteit van Baku heeft uitgewezen dat mannen die in slippers naar het werk gaan zelfverzekerder zijn dan mannen die dat niet doen. Oké, da’s helemaal niet waar. Maar als jij gewoon je zekere zelf bent, dan straal je dat te allen tijde uit, dus ook op je slippers.

4. Geen stinkvoeten
Ken je die geur dat als je thuiskomt van werk, je schoenen uitflikker en de gecombineerde aroma van gesmolten blauwe kaas en ziltige zweetdruppels je neusvleugels binnendringt? Dat heb je dus niet als je gewoon lekker je slippers aantrekt naar je werk.

5. Fuck de etiketten-expert
Etiketten-expert Anouk van Eekelen zegt: ‘Slippers zijn helemaal uit den boze op de werkvloer.’ Ja zeg, hallo. We leven anno 2015 zeg. Je laat je bovendien door een of andere etikettenexpert toch zeker niet voorschrijven wat jij aantrekt ja of nee? Je drinkt toch ook geen Jills als een horeca-deskundige zegt dat dat lekkerder smaakt dan bier? Man up en voel de vrijheid die aan je voeten ligt!


Ook ondergetekende draagt met deze temperaturen een korte broek en slippers naar z’n werk..
Reageer op artikel:
5 redenen waarom je met dit weer gewoon je slippers naar werk aan moet doen
Sluiten