5 redenen waarom het een goed idee is om a.s. zondag naar Japfest te gaan

Redactie 9 mei 2015 Machines

Aanstaande zondag wordt Circuitpark Zandvoort met Japfest omgetoverd in een waar walhalla voor de Japanse autoliefhebber. Het is zelfs het grootste event in Europa voor liefhebbers van Japanse auto’s. Omdat je echt niet gelukkig gaat worden van een middagje woonboulevard, geven wij je vijf redenen waarom je aanstaande zondag naar Zandvoort moet gaan.

1. Japanse supercars

Van de bruut brommende Nissan GT-R tot de snerpende sound van de Lexus LFA. Allebei de supercars zullen zondag aanwezig zijn om bewonderd en gehoord te worden. Dat wordt vet!


2. Time attack

Maar gaat het de GT-R en de LFA ook lukken om de snelste rondetijd neer te zetten? Of moeten zij de eer toch laten aan getunede Supra’s of Subaru’s? Dat kan je allemaal checken bij Tuto Tires Time Attack. Welke Japanse blaasmodule zet de snelste rondetijd neer op Zandvoort?


3. Pitspoezen

Waar rubber wordt verbrand, daar duiken de pitspoezen op. Dat is bij Japfest niet anders. In strakke pakjes zullen de gridgirls monden doen openvallen en de Japanse knalwagens van extra elan voorzien.


4. Show & Shine-contest

De competitie waarbij de mooist getunede auto wordt gekozen. Denk aan dikke sideskirts, gruwelijke velgen, vette geluidsinstallaties, knipperende neonlichten en natuurlijk flink opgekalefaterde motoren. Even terug naar de tijden van Need For Speed Underground. In de paddock zullen bovendien circa 100 merken- en autoclubs hun omvangrijke performance en styling skills showen.


5. Dragrace

De welbekende 1/4 mile. Liefst 120 van de allersnelste auto’s zullen de strijd met elkaar aangaan om te kijken welke bolide de allersnelste op het lange rechte stuk is. Reken op een flinke dosis spektakel en uitzinnig uitlaatgeweld!

Japfest is anstaande zondag, 10 mei van 09:00 tot 18:00 uur. Tickets kosten €15,50, toegang tot en met 6 jaar is gratis. Tussen de 6 en 14 jaar slechts vijf euro. Koop hier je tickets!

Reageer op artikel:
5 redenen waarom het een goed idee is om a.s. zondag naar Japfest te gaan
Sluiten