5 Nintendo 3DS-games om de zomer mee door te komen

Redactie 14 jul 2017 Entertainment

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat je binnenkort (hopelijk) ons landje verlaat voor een paar topweken. Het werk achter je laten en even lekker ontspannen. Wanneer je even niks te doen hebt, kun je er voor kiezen om een serie te kijken op je tablet, of een ouderwets boek erbij te pakken. Of je neemt je Nintendo 3DS mee op vakantie. Want de 3DS is en blijft de must-have handheld en er zijn inmiddels al tientallen toffe games, die garant staan voor vele uren vermaak.

In dit artikel zetten we vijf games op een rij die wat ons betreft ideaal zijn om mee te nemen op vakantie. Of je nu op zoek bent naar iets om in een paar korte sessies te spelen, of een groter avontuur om in het vliegtuig te ontdekken, of wanneer je bijkomt van je eventuele kater; wij hebben de ideale games voor je op een rijtje gezet.

Pokémon Sun en Moon

Geschikt voor langere sessies
Hier verkrijgbaar

We beginnen dit lijstje met Pokémon Sun en Moon. De Pokémon-reeks maakt sinds de jaren negentig op de goeie ouwe Game Boy gebruik van hetzelfde idee: vang diverse Pokémon, train ze en wordt de Pokémon-meester. Het nieuwste deel draait daar ook om, maar dan met de visuele pracht en praal die je vandaag de dag op de Nintendo 3DS kan toveren. Daarbij is het mogelijk om via de Pokémon Bank al je reeds gevangen Pokémon aan de game toe te voegen, zijn er meer mogelijkheden om tegen je vrienden te strijden, en zijn er diverse nieuwe mini-games om te ontdekken. En uiteraard een nieuwe regio in de vorm van de Aloha-region.

Mario Kart 7

Geschikt voor korte potjes en even je vrienden uitdagen
Hier verkrijgbaar

Mario Kart is en blijft tijdloze fun, zo ook in Mario Kart 7. De game kwam al in 2011 uit, maar is nog altijd de moeite waard. Rijd met Mario en zijn vrienden over de diverse banen in diverse klassementen, gebruik je power-ups om het leven van je tegenstander zuur te maken en scheur als eerste over de finishlijn. Als je een vriend bij je hebt met een 3DS, dan kun je met één exemplaar samen spelen. Je vriend is dan wel een standaard Shyguy-personage, maar daar wordt de lol niet minder om.

Fire Emblem Echoes

Geschikt voor langere potjes waarbij je moet nadenken
Hier verkrijgbaar

Fire Emblem Echoes is één van de meer recentelijke games uit dit lijstje. Het is een game waarbij je wat meer tactisch denkwerk moet verrichten, dus wellicht handig als je echt even in een chillmodus zit. De game draait om gevechten waarbij je jouw helden op een speelveld zo slim mogelijk moet inzetten om het vijandelijke leger keer op keer te verslaan. Naar mate je meer gevechten wint, worden jouw personages sterker. Maak je echter een fout en wordt één van jouw helden afgemaakt, dan ben je ze (op de normale speelstijl) ook voorgoed kwijt. Dat maakt de game spannend en interessant. Een game die op zichzelf al goed is voor een vakantie aan speelplezier.

The Legend of Zelda Ocarina of Time

Geschikt voor langere sessies
Hier verkrijgbaar

The Legend of Zelda Ocarina of Time wordt over het algemeen beschouwd als één van de beste games ooit. Oorspronkelijk verscheen het avontuur op de Nintendo 64 en vele jaren later kun je hem onderweg op je Nintendo 3DS spelen. Hoewel de game hier en daar wat verouderd aanvoelt, kunnen we niet ontkennen dat het een echte klassieker is, die je een heleboel uren bezighoudt.

Super Mario 3D Land

Geschikt voor korte sessies
Hier verkrijgbaar

De laatste game uit dit rijtje is Super Mario 3D Land, een uitstekend Mario-avontuur. Net als op de spelcomputers kun je vrij rondlopen in de diverse levels en zodoende bepalen wat de handigste route is naar het einde toe. Onderweg word je lastig gevallen door diverse vijanden en zijn er obstakels die je moet overwinnen. Het is een ideale game om in korte sessies te spelen, aangezien je telkens één level voltooit en de game vervolgens kunt wegleggen.

Reageer op artikel:
5 Nintendo 3DS-games om de zomer mee door te komen
Sluiten