5 nieuwe patta’s die wij in ons schoenenrek willen zien

Elke week komen er weer een hele hoop toffe kicks op de markt en het kan best lastig zijn om op de hoogte te blijven. Elke vrijdag stellen we voor jou een top vijf van gruwelijke patta’s samen zodat je de tofste wekelijkse releases op een rijtje hebt.

1. Adidas Tubular Doom "Reflective Black"
Het is geen geheim dat Adidas onwijs lekker gaat en de ene na de andere harde schoen vliegt de winkels in. Zo is de Adidas Tubular Doom nu een tijdje uit en is dus het tijd voor een nieuwe ‘colorway’, in dit geval Reflective Black. Met z’n ‘primeknit’ bovenkant en de elastieke bank die over de schoen loopt doet het uiterlijk sterk denken aan het design van sommige Y-3 modellen van Yoji Yamamoto. De zwarte elementen aan zij- en achterkant van de schoen zijn in plaats van dof nu wat frisser er reflecterend gemaakt. Een onwijs toffe twist op een al dope schoen. De schoen is exclusief verkrijgbaar.


2. Adidas NMD x Nice Kicks
We blijven nog even bij Adidas want om deze patta kunnen we niet heen. Recentelijk bracht het Duitse schoenenmerk hun NMD silhouet uit en dat was meteen een schot in de roos. Het eerste model dat ze uitbrachten was overal binnen korte tijd uitverkocht. In maart zal de schoen in twaalf verschillende ‘colorways’ in Adidas winkels door heel het land verschijnen maar in de tussentijd komt Adidas met een super exclusieve ‘collaboration’ met de sneaker winkel Nice Kicks. De keten wordt gezien als het Mekka voor de sneakerliefheber en met de tie-dye look van de schoen wordt er een ode gebracht aan de winkel in San Francisco van Nice Kicks. De collaboration is nu uit en is verkrijgbaar bij het filiaal in San Francisco en in de webshop van Nice Kicks.

3. Filling Pieces – Low Top Degrade Blue/White

Het Amsterdamse schoenenmerk Filling Pieces timmert hard aan de weg en is inmiddels in elke noemenswaardige sneaker store op de kop te tikken. Het karakteristieke silhouet van de schoenen is makkelijk te herkennen en is onder bijna alles te dragen. Voor hun laatste lookbook en video is het schoenenmerk afgereisd naar Suriname en er zit meer dan genoeg moois tussen. Dit model heeft een toffe blauwe afwerking op de neus van de schoen en is voor de rest helemaal wit. Klassiek maar net even wat anders. De schoen is verkrijgbaar in de webshop van Filling Pieces.


4. Nike Air Presto – Safari

Het geliefde safari print van Nike is terug! Ditmaal op hun Air Presto schoen. De toffe print is al eerder gebruikt door Nike, bijvoorbeeld op de Air Max, wat gelijk een onwijs succes was. De Air Presto is een iets onbekendere schoen, maar de Safari variant gaat zeker veel bekijks trekken.Er staat nog geen release date vast, dus blijf Nike in de gaten houden.


5. Nike Huarache JCRD "Black Zebra"
De Nike Huarache is niet meer weg te denken uit het straatbeeld, daarom kan het best lastig zijn om je te onderscheiden met deze schoen. Gelukkig is er nu de Nike Huarache Ultra JCRD “Black Zebra”. Het is een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De schoen is vernoemd naar Joseph-Marie Jacquard die ‘back in the day’ een nieuwe manier had uitgevonden om machinaal te weven. Door deze speciale manier van weven te gebruiken krijgt de schoen een toffe vorm en het patroon maakt het helemaal af. De kicks zijn verkrijgbaar via de site van Sneakerbaas.

Treur niet, volgende week is er weer een nieuwe top-5 met alleen maar toffe schoenen!

Reageer op artikel:
5 nieuwe patta’s die wij in ons schoenenrek willen zien
Sluiten