5 LEGO kunstwerken waar je versteld van zult staan

luc 10 feb 2015 Entertainment

LEGO, het speelgoed voor kinderen onder de 10 jaar zou je denken. Of toch niet? Deze ‘kunstenaars’ zijn in hun jeugd blijven hangen, maar de projecten die ze hebben gemaakt zijn benoemenswaardig. Toch maar weer die LEGO doos onder je bed vandaan halen?

Frans Bouwer

Heb je even voor mij, maak wat tijd voor me vrij; moet deze kunstenaar gedacht hebben. Want twee maanden en 20.000 stenen heeft het gekost om een levensgroot beeld van de zanger na te bouwen.

Broodtrommel

Leerlingen van de St. Jan Baptistschool in Veldhoven bouwden een broodtrommel met ingebouwde koeling die werkt op zonne-energie. Hiermee eindigden ze op de derde plek op het EK van de First LEGO League.

Kromowidjojo en Epke

Dennis Beelen en zijn zoontje zijn echte sportfanaten. Zwemster Ranomi Kromowidjojo en turner Epke Zonderland werden niet alleen nagebouwd, Beelen en zoon speelden de prestaties van de twee sporters met behulp van LEGO na en plaatstsen deze beelden vervolgens op Youtube. Een ware internethit.

 

Voetbalstadion 

En als je dan toch nog jong en voetbalfan bent, en alle tijd van de wereld hebt, dan bouw je toch gewoon het stadion van RKC Waalwijk na. Dit deed Jourian Bax uit Elshout. Elk detail is rekening mee gehouden. Knap hoor!

Land van Ooit

En last but not least. Er is altijd iemand die weer te ver kan gaan in sommige activiteiten. Paul Toxopeus is hier een van. Hij bouwde het voormalige Land van Ooit in Drunen na met LEGO. Te ver gegaan of niet, onze monden vielen in elk geval wijd open. Wat een baas.

Reageer op artikel:
5 LEGO kunstwerken waar je versteld van zult staan
Sluiten