5 games waarvoor je de Nintendo Switch haalt

Redactie 21 jan 2017 Entertainment

Afgelopen week kondigde uitgever Nintendo aan dat hun nieuwe spelcomputer, de Switch, op 3 maart wereldwijd wordt uitgebracht. De Switch is een hybride tussen console en handheld. Je kunt de spelcomputer overal mee naar toe nemen en er als een soort van tablet op spelen. En als je dan thuis bent, dan plaats je de Switch in een docking station om op je big ass curved OLED tv verder te spelen.

De tijd moet ons gaan leren hoe interessant de spelcomputer gaat zijn, maar deze vijf games lijken ons zeker de moeite waard. Daarbij moeten we tegelijkertijd ook een dikke kanttekening plaatsen: buiten deze vijf games heeft Nintendo en haar gamepartners nauwelijks iets anders aangekondigd waar we echt wild van worden. Nou ja, je kan er toch maar één tegelijk spelen. Met deze vijf ben je in elk geval wel een tijdje zoet!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
We beginnen gelijk met de grote klapper: The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Het betreft hier een avonturen-game, zoals je dat gewend bent van de Zelda-reeks, maar dan gemixt met de vrijheid die ons doet denken aan een game als Skyrim. Uiteraard is het aan jou als Link om de wereld van het kwaad te behoeden, maar meer dan voorheen kun je daarbij zelf bepalen welke route je neemt. Het vechtsysteem is een stuk actiever, waardoor willekeurig vechten nu daadwerkelijk leuk is, de game ziet er fantastisch uit en de wereld waarin je rondloopt is niet alleen enorm, maar ook nog eens heel mooi vormgegeven. Mocht je nu nog een Wii U hebben: geen nood, hij verschijnt ook nog altijd op die console.
Verkrijgbaar vanaf 3 maart. Hier meer info en beelden. 

Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe
Mario Kart is echt zo’n game die iedereen begrijpt en kan spelen en bovendien perfect werkt als een partygame. Deze zogenaamde Deluxe-versie is in de basis Mario Kart 8 zoals we dat op de Wii U kenden, maar dan met alle personages en banen die je later kon downloaden er gratis bij. Ook heb je nu een battlemodus, waarbij je tegen elkaar kunt strijden. Het is voornamelijk gewoon de lol die je hebt met het gewone racen die de game de moeite waard maakt. Op een vrijdagavond samen met drie vrienden op de bank zitten en een paar potjes spelen is en blijft geweldig om te doen. En met de Switch kun je hem nu ook meenemen en waar je ook bent met een vriend in splitscreenmodus spelen.
Verkrijgbaar vanaf 28 april. Hier meer info.

Splatoon 2
Oké, het is geen game van het niveautje en spektakel Battlefield 1 en het is voornamelijk bedoeld voor een ietwat jongere doelgroep, maar geeft Splatoon 2 een kans. De verfgevechten uit het eerste deel stonden namelijk garant voor best wel wat toffe battles en het leverde gameplay-elementen op met behoorlijk wat diepgang. Zeker wanneer je het samen speelde met vrienden kreeg je echt super toffe gevechten voorgeschoteld. Deel twee biedt wat dat betreft op het eerste gezicht meer. Gezien niet iedereen de Wii U-game heeft gespeeld, biedt dit vervolg je een tweede kans die je beide handen aan moet pakken.
Verkrijgbaar vanaf deze zomer. Hier meer info.

Super Mario Odyssey
Eindelijk krijgen we op de Switch weer een groots Mario-avontuur. De laatste keer dat we Mario op de manier als in Super Mario Odyssey zagen was in Super Mario Galaxy 2 op de Wii. De Wii U had voornamelijk Mario 2D-platformen, dus daar mist je wel zoiets als dit. In Super Mario Odyssey moet Mario proberen om het huwelijk tussen aartsvijand Bowser en zijn eeuwige liefde Princess Peach zien te voorkomen. Daarbij reist hij diverse werelden af, waaronder een Mario-versie van New York. Met nieuwe gameplaymogelijkheden belooft dit veel goeds voor de gamer die voor de Switch gaat.
Verkrijgbaar vanaf eind 2017. Hier meer info.

Xenoblade Chronicles 2
De laatste game uit het lijstje is Xenoblade Chronicles 2. Net als bij Splatoon een vervolg op één van de betere games die je op de Wii U kon vinden. Het betreft een groot avontuur zoals Japanse ontwikkelaars die graag maken. Dat betekent rondlopen met Anime-achtige personages door grote werelden terwijl je het opneemt tegen enorme vijanden.
Verkrijgbaar vanaf eind 2017. Hier meer info.

Dat zijn de vijf games waarvoor je een Switch kunt gaan halen. Eerlijk is eerlijk, het is nog niet superveel, maar ergens hopen we dat de aankomende maanden nog andere grote games worden aangekondigd, zodat we echt enthousiast kunnen worden. Keep you posted brother!

Reageer op artikel:
5 games waarvoor je de Nintendo Switch haalt
Sluiten