5 gadgets die van pas komen bij jouw culinaire roadtrip

Redactie 19 jul 2017 Entertainment

Het vakantieseizoen is in volle gang. De reis is gepland dus gooi de tent in de achterbak en rijd richting de wildernis. Er gaat weinig boven de rust van een heerlijke vakantie middenin de natuur. Raften op een wilde rivier, vuurtje stoken en het land verkennen. Dankzij de MINI Adventures met Jord Althuizen weten wij wat we nodig hebben om onze outdoor trip succesvol te maken. Lekker ontspannen beetje koken in de buitenlucht, dat is vakantie hoor. Wij geven je 5 tips die handig zijn voor je culinaire roadtrip.

multitool camping

1. Pocketmonkey
Het superhandige hulpje voor op reis. Een multitool op pocketformaat die op liefst twaalf verschillende manieren inzetbaar is. Zo fungeert het onder meer als blikopener, liniaal en kun je er sinaasappels mee schillen. Is net zo groot als je bankpasje, dus veel ruimte neemt ‘ie ook niet in beslag.

Handige tools, maar hoe maak je nou eigenlijk het perfecte outdoor breakfast? We gingen op stap met voormalig wereldkampioen BBQ Jord Althuizen die ons alles vertelt over het maken van een heerlijk ontbijt als je middenin de natuur zit.

percolator

2. Percolator
Wat heb je naast een goed ontbijt nog meer nodig om de dag goed te beginnen? Een lekkere kop koffie natuurlijk! De crux zit ‘m precies in het woord lekker. Is nog best lastig om een lekker bakkie pleur te krijgen op de camping. Als je een percolator meeneemt ben je van dat probleem verlost.

3. Touw en een spies
Voor de echte natuurfetisjisten is het een ultiem geluksmomentje om boven je eigen vuur je eten klaar te maken. Het beste stuk vlees van de plaatselijke slager dat je met een spies en touw boven je kampvuur hangt. Ondertussen trek je een ijskoud biertje open, terwijl je wacht tot dat malse vlees gaar is. Het water loopt ons nu al in de mond. De echte rauwdouwers hebben aan wat takken natuurlijk genoeg om zelf hun stuk vlees boven het vuur te hangen.

4. Daktent
Hierdoor hoef je die tent niet eens in je achterbak te gooien, maar zit ‘ie gewoon al op het dak van je auto. Zo slaap je bovenop de MINI Countryman en dat levert je aardig wat voordelen op. Natuurlijk is het gewoon vet om zo’n unieke slaapplek te hebben, maar het is ook veiliger en comfortabeler. Goede reden om deze in te pakken dus.

burger press

5. Burger press
Wij nemen aan dat je hamburgers op de barbecue gaat gooien, want zonder hamburgers geen vakantie. Je rijdt naar de slager, haalt een kilo gehakt, alle ingrediënten voor jouw ideale hamburger en bouwen maar. Met de burger press prepareer je ‘m vervolgens in het ideale formaat, zodat jij de perfecte burger kan serveren. Je kunt dit natuurlijk ook met je blote mannenklauwen doen, maar dan is het een stuk lastiger om de perfecte burger te boetseren. Op deze manier maak jij er meerdere met hetzelfde formaat.

In samenwerking met MINI

Reageer op artikel:
5 gadgets die van pas komen bij jouw culinaire roadtrip
Sluiten