5 bolides van de Autoshow van Detroit die je moet zien

koen 13 jan 2015 Machines

De Autoshow van Detroit is voor veel merken dé gelegenheid om hun nieuwste modellen, concepten en ideeën te showen aan de wereld. Zo zagen we vanochtend de nieuwe Ford GT al voorbij komen maar dat was nog lang niet alles. Daarom hier nog vijf zeer interessante onthullingen rechtsstreeks van de beursvloer je beeldscherm op! 

Honda NSX is terug van weg geweest

Het heeft even geduurd maar Honda heeft na bijna tien jaar de NSX weer een nieuw leven ingeblazen. YES! Met gebalde vuist begroeten wij ‘m. Man, wat een gruwelijk apparaat is dit zeg. Dit is de andere Japanner die de strijd moet aangaan met gerenommeerde modellen als de Ferrari 458 Italia, Porsche 911 en de McLaren 650 S. Maar dan wel een stuk goedkoper. Al jaren zat ‘ie eraan te komen, maar dit is echt de definitieve productieversie. Dus hebben we ook concrete cijfers voor je. De auto zal worden aangedreven door drie elektromotoren, naast de V6 motor met twee turbo’s. Er wordt gerept over een vermogen van meer dan 550 pk. In Amerika zal deze sportwagen overigens onder de naam Acura de weg op gaan, in Europa en Azië gewoon onder de naam Honda. Prijskaartje in ons land is nog onbekend, maar in de VS zal ‘ie een slordige $150.000,- moeten gaan kosten. 


Hyundai komt met een hippe pick-up op de proppen

We blijven in Aziatische sferen, want ook Hyundai komt met iets leuks. Het is nog een concept, maar wel een leuke. Zwaai maar van hallo naar de Hyundai Santa Cruz Concept. Een comfortabele tweedeurs met ruimte voor vijf personen. Dikke win-winsituatie! De stenen blijven gewoon in de straat, want heel veel asfaltspektakel hoef je van de pick-up niet te verwachten. Een 2,0-liter turbodiesel a 190 pk moet voor de voortstuwing gaan zorgen. Onze zegen heeft ‘ie! 


Alfa Romeo showt de productieversie van de nieuwe 4C Spider 

Leuk speelgoed, die 4C. Helemaal in de zomerse variant. Ziehier: de 4C Spider. Een betaalbare sportwagen met afneembare softtop. Deze verderlichte Italiaanse vierwieler heeft een vermogen van 240 pk en een koppel van 350 Nm. De Spider heeft slechts 4.1 seconden nodig om 0-100 te blazen. Ook de topsnelheid van dit kleine scheurijzer is met 258 km/u lang niet onaardig. Prijskaartje: ronde de €60.000,- euro. Overigens wordt het later dit jaar ook mogelijk om te kiezen voor afneembare hardtop van carbon. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. 


Jaguar komt in 2016 voor het eerst met een crossover

Een primeur tijdens de autoshow in de Detroit. Jaguar heeft namelijk aangekondigd voor het eerst in de roemruchte geschiedenis een crossover te zullen gaan produceren. Later dit jaar zal het model worden gepresenteerd en vanaf 2016 kunnen we deze 4×4 bij de dealer verwachten. Qua motorinhoud gaan er de geruchten dat de 3.0-liter V6 motor uit de Jaguar F-Type ook in de nieuwe crossover komt te liggen. De kosten van deze nieuwe Jag liggen waarschijnlijk tussen de 38.000 en 40.000 pond.


 Ook Infiniti komt met een spectaculaire nieuwe bolide

We moeten er nog een jaartje op wachten maar vanaf volgend jaar mogen de we nieuwe Infiniti Q60 verwachten. Het wachten waard, als je het ons vraagt. Een venijnige coupé die wordt aangedreven door een 3.0-liter twinturbo V6 dat een vermogen van 400 pk levert. Lekkâh!

Reageer op artikel:
5 bolides van de Autoshow van Detroit die je moet zien
Sluiten