5 Amerikaanse klassiekers die jouw aandacht verdienen

Redactie 15 okt 2014 Machines

Allemaal leuk en aardig al die blitse auto’s met kontverwarming, glazen daken en automatische inparkeerpiloot. Het schijnt dat vrouwen oldtimers veel gaver vinden en de bestuurders van die oldtimers een stuk sympathieker. Als dat geen reden genoeg is om zo’n gouwe ouwe aan de haak te slaan, dan weten wij het ook niet meer. Als je een beetje goed zoekt staat er een hele hoop fraaie vierwielers te koop. De vermoeiende speurtocht over de donkere krochten van het internet zullen wij je besparen, want in samenwerking met onze vrienden van speurders.nl hebben we vijf van de coolste klassiekers en oldtimers geselecteerd!

 

Buick Wildcat Cabrio
De Wildcat cabrio uit ‘65. Een American Dream voor autofanaten van ’t Amerikaanse soort. Onder de kap ligt een 7,0-liter 425Ci NAILHEAD V8. Yes bro, daarmee horen ze je wel aankomen. Op de gifgroene Buick staat iets meer dan 31.000 kilometer op de teller. Heeft nog geen Nederlands kenteken, maar staat voor een kleine 12k bij jou voor de deur. Klik hier voor meer info. 


 

Marmon E75
Een echte Marmon E75 uit 1927! Reken maar dat je hiermee de aandacht op je weet te vestigen. De blauwe klassieker is gebouwd in Rochester en beschikt over een 6 cilinder met dubbele bougies die 150 pk levert. Met 56.000 kilometer op de teller loopt ‘ie nog altijd als een zomers zonnetje. Prijs moet je alleen zelf nog even over onderhandelen. Klik hier voor meer info.


Chevrolet Camaro 1977
De Chevy Camaro. Niet zo’n hippe moderne, maar de oldskool editie uit ‘77 waar de coolness van afdruipt. Staat slechts 44.000 kilometer op de teller, dus dat is netjes. Verder is de Amerikaan voorzien van originele Chip Foose velgen, nieuwe banden en een nieuw uitlaatsysteem van PYPES. Brute sound gegarandeerd! Smijt 15.000 euro over de toonbank en jij rijdt met deze oranje duivel naar huis. Klik hier voor meer info.


Packard Senior Cabriolet
Packard had ooit de slogan: ‘Ask the man who ownes one’. We bedoelen maar, hé. Deze witte open koets uit 1954 is voorzien van een 8 cilinder in lijn motor heeft 150 pk, beschikt over een automaat, stuurbekrachtiging en een elektrische kap. Staat op bovendien op Nederlands kenteken, dus dat scheelt. Niet goedkoop, maar voor exclusiviteit betaal je nou eenmaal vriend. Prijs: 45.000 euro. Klik hier voor meer info. 


Cadillac Sedan de Ville
Cadillacs FTW! Zeker deze Sedan de Ville uit 1968. Raampje open, Snoop & Dr.Dre uit de speakers en je bent helemaal het mannetje. Met een 7,7 liter V8 a 375 pk hoef je je geen zorgen te maken over ’t vermogen. Wellicht wel over je benzinepompbezoekfrequentie. Aardig scrabblewoord trouwens. De Cadillac is volop gerestaureerd met een waslijst aan nieuwe onderdelen. Een taxatie schaalde ‘m onlangs nog in op een waarde van 14.000 euro, maar voor minder dan 9.000 euro is ‘tie van jou! Klik hier voor meer info.

Reageer op artikel:
5 Amerikaanse klassiekers die jouw aandacht verdienen
Sluiten