Verdwenen Canadees duikt na ruim 4 jaar op in het Braziliaanse regenwoud

Er zijn mannen die allerlei streken uithalen om hun vrouw te ontlopen en bier te zuipen met hun maten. Sommige gasten zetten geniale mancaves neer om even tot rust te komen en met hun vrienden te chillen. We kunnen goed begrijpen dat het soms wat te veel wordt met je levensgezellin en wat tijd voor jezelf nodig hebt, maar voor deze man was dat allemaal niet van toepassing en toch was hij met de Noorderzon vertrokken.

De Canadees Anton Pilipa verdween in 2012 uit zijn woonplaats Vancouver in Canada, zijn familie liet hij niks weten en er was ook geen aanwijzing achter dat hij weg zou blijven. Afgelopen november dook Anton op in het Amazonewoud, ruim 10.000 km verwijderd van zijn woonplaats. Sinds kerst zit hij weer thuis in Canada en onlangs heeft zijn familie zijn verhaal aan de media verteld.

Anton met zijn broer Stefan bij de hereniging

Zijn familie was in extase toen ze vernamen dat hij gevonden was door een Canadese agent die vakantie was in het regenwoud. Deze agent zag hem eerst aan voor een bedelaar, maar later bleek het de vermiste man te zijn. Anton had geen identificatiepapieren bij zich, gelukkig kon men zijn identiteit vaststellen met behulp van allerlei internationale instanties en ambassades. Toen Anton eenmaal weer herenigd was met zijn familie en had verteld wat hij allemaal had meegemaakt, doet zijn broer Stefan zijn verhaal.

De reis die Anton heeft gemaakt, is op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen. De Canadees had nauwelijks geld op zak en zijn doel was het bereiken van de nationale bibliotheek van Argentinië in Buenos Aires. Je zou verwachten dat je dan even het vliegtuig pakt en een week later terugkomt. Anton vond dat wat gewoontjes en besloot te gaan lopen, voor het grootste deel van de reis liep hij zelfs op blote voeten met zijn kleding op zijn rug.

Anton liep onder andere door de US and A, Mexico, Panama en Argentinië, dit deed hij zonder paspoort op zak. Toen hij eenmaal was aangekomen bij de bieb mocht hij niet naar binnen omdat hij zich niet kon identificeren, dat noemen we nog eens balen. In plaats van meteen terug te keren, besloot ie maar door te lopen.

The Lord Of The Rings Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

Zijn reis vervolgde naar Brazilië waar hij door het Amazonegebied zwierf totdat hij uiteindelijk werd gevonden door de Canadese agent. Het is een wonder dat hij het zo lang heeft volgehouden zonder gewond te raken. Het oerwoud zit bomvol dodelijke dieren zoals slangen, spinnen, gifkikkers en jaguars. Anton zei dat hij er weinig van gemerkt had. Hij had al die tijd overleefd door geholpen te worden door vreemden en eten te vissen uit vuilnisbakken.

Uiteindelijk kwam er ook een verklaring voor zijn plotselinge verdwijning. Anton is schizofreen en kan soms impulsieve beslissingen maken. Zijn familie vertelde dat Anton thuis niet de benodigde zorg had gekregen voor zijn geestelijke ziekte waardoor het kon escaleren wat resulteerde in deze tocht.

De familie van Anton startte een crowdfunding om hem naar huis te laten vliegen, ze haalden ruim $12.000 op zodat hij niet hoefde te lopen. Anton zei achteraf zelf dat je als mens niet zo veel nodig hebt, behalve wat gezelligheid met anderen. Lijkt ons een mooie zin om als reden te gebruiken om weer eens met je maten bier te gaan harken!

http://giphy.com/gifs/shakeshack-beer-cheers-steins-mOOuUUIEEgq6A

 

 

LadBible

Reageer op artikel:
Verdwenen Canadees duikt na ruim 4 jaar op in het Braziliaanse regenwoud
Sluiten