3 redenen om de Moto G5 te kopen

Redactie 23 jul 2017 Entertainment

De Moto G5 van Lenovo is een geweldige telefoon die we iedereen kunnen aanbevelen. Waarom? Wij geven je drie goede redenen om deze topper onmiddellijk in huis te halen.

Een nieuwe telefoon kopen is tegenwoordig moeilijker dan ooit. Niet alleen liggen er kei veel verschillende soorten smartphones in de winkel, daar komen er bijna iedere week een aantal nieuwe bij. Winkels puilen zowat uit. Gelukkig zijn wij er om je door de stress van het uitzoeken van een nieuwe telefoon te helpen. Wij geven je namelijk drie redenen om de Moto G5 te kopen. Stop dus met zoeken en geniet van het mooie weer.

1. De Moto G5 heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding

De Moto G5 is een complete telefoon. Hij heeft alles wat je van een fatsoenlijke mobiele telefoon mag verwachten. Denk onder meer aan een Full HD-scherm, uitbreidbaar geheugen, vingerafdrukscanner, grote batterij en waterafstotende coating. En dat alles voor een scherpe prijs. Ga maar eens de Moto G5 vergelijken met andere smartphones in deze prijsklasse. Dan merk je hoe moeilijk het is om een telefoon met dezelfde specificaties en prijskaartje te vinden. De Moto G5 heeft dan ook een excellente prijs-kwaliteitverhouding waar je niet over mag klagen.

2. De Moto G5 is compact

Het lijkt vandaag de dag wel de trend om smartphones een steeds groter scherm te geven. Neem nou de Sony Xperia XA1 Ultra, Lenovo Phab 2 Pro of de Samsung Galaxy S8 Plus. Wat hebben deze toestellen met elkaar gemeen? Precies, een kolossaal groot scherm van 6 inch en groter. Van dergelijke schermformaten kijken we al lang niet vreemd meer op. Sterker nog, probeer maar eens een compacte telefoon te vinden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

En dat terwijl er wel degelijk vraag is kleine Android-telefoons. Niet iedereen wil zijn smartphone met twee handen bedienen, of heeft van nature lange harken. Lenovo springt hier slim op in door met een compacte telefoon op de proppen te komen. De Moto G5 is slechts 5 inch groot. Deze past zonder problemen in je broekzak, binnenzak of rugzak. Dit bescheiden schermformaat is in onze ogen een belangrijk verkoopargument voor de Moto G5.

3. De Moto G5 gaat de hele dag mee

Met de Moto G5 hoef je je geen zorgen te maken dat je halverwege de dag zonder stroom komt te staan. Ondanks het feit dat hij lekker klein en compact is, schuilt er een forse batterij onder de motorkap. Deze heeft een accucapaciteit van maar liefst 2800 mAh. Dat is bijna net zo veel vermogen als dure high-end vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S8 en de Sony Xperia XZs. Maar dan voor een fractie van de prijs.

Daarnaast heeft de batterij van de Moto G5 nog een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie: je kunt de accu verwijderen. Dat is handig als je bijvoorbeeld geregeld onderweg of in het veld bent en niet altijd over stroom beschikt om hem op te laden. In dat geval maak je de achterkant los, haal je de batterij uit de behuizing en vervang je hem door een nieuwe, volle accu. Daarmee is de Moto G5 één van de weinige telefoons met verwijderbare batterij.

Reageer op artikel:
3 redenen om de Moto G5 te kopen
Sluiten