3 redenen om te gaan doe-het-zelven

redactie 23 okt 2018 Entertainment

De garage die je altijd al om hebt willen toveren tot mancave, je vriendin die aan je kop loopt te zeuren over de woonkamervloer die je beloofd had aan te pakken of je koter die een mega speelparadijs in de achtertuin wil. Allemaal klusjes waar je misschien tegenop kijkt, en het liefst een bedrijf voor zou inschakelen. Jij hebt helemaal geen zin om te gaan doe-het-zelven. 

Waarom zou je jezelf uit de naad werken als je ook een ander het vuile werk kan laten doen. Nou, dat gaan we je vandaag uitleggen. Hier heb je drie redenen waarom je beter zelf de gereedschapskist eens onder het stof vandaan kunt halen.

1. Maak precies dat wat je voor ogen hebt

Je kunt natuurlijk een kant en klaar speeltoestel voor je kids kopen. Maar veel leuker is het wanneer je zelf een paar planken in elkaar timmert en een mega speelparadijs voor je koters creëert. Je kunt zelf bepalen, waar de schommel komt, hoe steil de glijbaan wordt en hoe hoog de uitkijktoren boven het bouwwerk uittorent. Jij bent toch niet degene die erop gaat klauteren, dus wat maakt het uit dat de sterkte van de constructie te wensen overlaat? Bestel dus maar snel alles wat je nodig hebt op Pontmeyer.nl en ga voor die vader van het jaar-award.

2. Je leert ervan

Mocht je speelparadijs het bij het eerstvolgende kinderfeestje toch begeven, dan leer je daar in ieder geval weer van. Net als bij veel dingen leer je ook bij het doe-het-zelven van je fouten. Op die manier heb jij op het moment dat alle veertien kinderen weer terug zijn van de intensive care alweer een gloednieuw klimtoestel staan. Deze keer ben je wel voor de stabiele X-constructie gegaan. Dat is maar goed ook, want je wilt toch niet hebben dat John Williams volgende week weer met de Help Mijn Man Is Klusser-crew voor je deur staat. Een beste naaistreek van je vriendin overigens dat ze die heeft gebeld vanwege dat ene ingestorte houten speelkasteel.

3. Het drukt de kosten

Last but not least kun je bij het doe-het-zelven goed op je centen letten. Je bepaalt zelf precies wat voor underlayment je voor je project gebruikt. Een stuk beter dan genaaid worden door een of andere aannemer die de hoofdprijs rekent voor het opknappen van je woonkamer. Met het geld dat overblijf kun je dan eindelijk beginnen aan die ideale mancave.

Aan de slag

Hopelijk heb je na het lezen van dit de mentaliteit van ‘kun je doen, kun je laten, kun je laten doen’ laten varen en ga je voortaan zelf aan de slag. Denk aan die blije koppies van je kids als ze in de achttien meter hoge uitkijktoren van het door jou gebouwde speeltoestel klimmen.

 

Reageer op artikel:
3 redenen om te gaan doe-het-zelven
Sluiten