3 reden om het avontuurlijke Xenoblade Chronicles 2 te spelen

Redactie 4 dec 2017 Entertainment

We zitten bijna aan het einde van dit toch wel mooie gamejaar. Een jaar waarin we een berg aan toffe games hebben mogen ontvangen. Maar helemaal klaar is het niet. Zeker als je een Switch bezit is er zeker nog één knaller om mee los te gaan: Xenoblade Chronicles 2.

Geen nood als je het eerste deel hebt gemist. Xenoblade Chronicles 2 staat qua verhaal er behoorlijk los van. De game neemt je mee naar een wereld die bijna verdrinkt in een wolkenzee. Enkel op de ruggen van diverse Titans kan de mensheid leven en dorpjes bouwen. Midden in die wereld maak je kennis met de jonge Rex, een levensgenieter, die op de rug van een Titan, zijn opa noemt hij hem, een beetje ronddobbert. In de zee gaat hij op zoek naar materialen, die hij vervolgens bij een outpost verkoopt. Alles gaat zijn gangetje, totdat hij op een dag een wel hele lucratieve klus krijgt voorgeschoteld. Het is haast onmogelijk om daar nee tegen te zeggen en daar gaat het uiteraard mis. Vanaf dat moment word je meegenomen in een groots avontuur, waar jij strijd voor het goede en vele vrienden maakt. Dit zijn daarbij de drie sterke punten van de game.

Xenoblade Chronicles 2

Boeiende wereld met leuke personages

In een JRPG als deze is het belangrijk dat je geboeid wordt. Wat dat betreft is de setting uitstekend. In de wereld van Xenoblade Chronicles 2 reis je van de ene Titan naar de andere en overal waar je komt is het een feest. Alles oogt fantastisch, gevarieerd en groots. De game maakt gebruik van een fijne artstijl, waarbij fantasie en realisme op een goede manier samenkomen. Daarnaast helpt het dat de personages goed tot leven komen. Daarbij willen we wel aanraden om de Japanse stemmen van de Nintendo eShop te downloaden, want de Engelste stemmen zijn nogal matig. Inhoudelijk zijn de personages echter zeer interessant, met verschillende lagen en meningen die boeien.

Zoveel te doen

Als je houdt van games die je een tijd bezig houden, dan zit je bij Xenoblade Chronicles 2 aan het goede adres. Dit is een game die je zo een uur of zestig bezig kan houden. Daarbij heb je natuurlijk het hoofdverhaal dat de meeste tijd inneemt, maar overal waar je komt is enorm veel te doen. Er zijn diverse zijmissies om aan te nemen, je kunt op zoek gaan naar speciale vijanden en hen te verslaan of in dorpjes nieuwe voorwerpen te kopen om jouw personages mee te verbeteren. En dan hebben we het nog niet gehad over het progressiesysteem waar je telkens mee te maken krijgt of de mogelijkheid om vanuit gevonden voorwerpen nieuwe medestrijders te toveren. Xenoblade Chronicles 2 is met recht een game waar je je heerlijk in kunt verliezen.

Goed vechtsysteem

Tot slot is Xenoblade Chronciles 2 een game waarbij het gewoon leuk is om te gaan knokken. Als je door de open wereld loopt, dan kun je onderweg een vijand aanvallen en dan begint het gevecht. Daarin val je automatisch aan met je basisaanval en terwijl je dat doet, bouw je je krachtigere aanvallen op. Door die weer uit te voeren, bouw je je superaanval op. Tel hierbij de samenwerking met je medestrijders bij op en de optie om tijdens het gevecht tussen jouw directe hulpje te wisselen en je hebt een systeem met variatie en diepgang.

Daarmee is Xenoblade Chronicles 2 een heerlijke game om toe te voegen aan je Switch-collectie. De game is daar nu exclusief op verkrijgbaar.

Reageer op artikel:
3 reden om het avontuurlijke Xenoblade Chronicles 2 te spelen
Sluiten