3 games waar je deze lente voor binnen blijft

Redactie 24 mrt 2017 Entertainment

De lente is weer begonnen! We kunnen eindelijk weer een paar fatsoenlijke zonnestralen op ons voorhoofd voelen en dat mag ook wel. Hoewel het iets minder voor de hand ligt om tijd door te brengen met je favoriete spelcomputer is het wel zo dat er nog altijd een aantal toffe games uitkomen. Uit de line-up van games die de aankomende drie maanden verschijnen, hebben we drie games gekozen waar wij nu het meest naar uitkijken.

Prey

Prey
We trappen af met Prey, dat de potentie heeft om één van de beste games van dit jaar te gaan worden. In deze game kruip je in de huid van Morgan Yu. Hij of zij (jij kiest het geslacht) bevindt zich op een ruimtestation vlakbij de maan. Het station wordt gebruikt voor wetenschappelijke experimenten, maar de pleuris breekt uit wanneer buitenaardse wezens opduiken. Het is aan jou om erachter te komen wat er precies is misgegaan en hoe je tegelijkertijd uit deze penibele situatie komt. Qua storytelling doet de game ons enorm denken aan BioShock. Net als bij die game moet je zelf op zoek gaan naar oplossingen en kun je er via opgenomen audioboodschappen en gesprekken met een onbekend persoon achter komen wat er precies aan de hand is. Ook is het erg tof dat de game je de vrijheid geeft om problemen op je eigen manier op te lossen. Je hebt verschillende vaardigheden en door die te verbeteren gaan deuren waar je specifieke skills voor nodig hebt eerder open. Op die manier lijkt het ook een game te zijn die geschikt is om voor een tweede keer te spelen.

Prey komt op 5 mei uit en is te pre-orderen voor de pc,Xbox One en Playstation 4.

Pre-order PS4-versie
Bol.com
Nedgame.nl
Videogames.nl

Pre-order Xbox One-versie
Bol.com
Nedgame.nl
Videogames.nl


Tekken 7

Tekken 7
De Tekken-reeks is legendarisch. Ooit veroverden de eerste drie games de harten van menig gamer met een PlayStation 1; vandaag de dag is alles groter, mooier en uitgebreider. Tekken 7 is alles wat je van een moderne fighting game mag verwachten. Het heeft een berg aan personages, die stuk voor stuk anders spelen. Het verhaal draait om het einde van de langdurige vete binnen de Mishima-clan, waarbij Heihachi, Kazuya en Jin het al jaren met elkaar aan de stok hebben. Je kunt de game wederom online spelen tegen vriend en vijand en het heeft nog altijd een toegankelijk doch uitgebreid vechtsysteem. Nieuw daarbij is de mogelijkheid om combo’s van tegenstanders te counteren en wanneer je bijna dood bent gebruik te maken van speciale Rage Arts. Met dat laatste kun je veel harder uithalen en is het mogelijk om vanuit een kansloze positie keihard terug te komen.

Tekken 7 heeft een releasedate van 2 juni en komt dan uit op de pc, Xbox One en PlayStation 4.

Pre-order PS4-versie
Bol.com
Nedgame.nl
Coolshop.nl

Pre-order Xbox One-versie

Bol.com
Nedgame.nl
Coolshop.nl


dirt 4
DiRT 4
De laatste titel is een racegame die enerzijds nostalgische gevoelens oproept, maar anderzijds ook een toekomstvisie heeft: DiRT 4. Ooit was het de eerste DiRT-game die – als spinoff van de Colin McRae Rally-serie – rallyrijden stoer maakte. Het was een mix tussen enerzijds het klassieke racen tegen de klok en anderzijds de mogelijkheid om direct tegen andere rijders te scheuren op circuits waar je kon driften en jumpen. Deel vier probeert die mix andermaal te brengen. Afgaande op dat wat we gezien hebben lijkt DiRT 4 iets realistischer te worden en door te gaan op de realistische basis die vorig jaar in DiRT Rally werd neergezet. Maar tegelijkertijd zijn er ook events waarbij je met je auto allemaal obstakels in een arena moet slopen. Daarmee belooft de game veel goeds te gaan bieden voor de race- en rallyliefhebber.

DiRT 4 komt op 9 juni uit op de Xbox One, pc en PlayStation 4

Pre-order PS4-versie
Bol.com
Videogames.nl

Pre-order Xbox One-versie
Bol.com
Videogames.nl

Reageer op artikel:
3 games waar je deze lente voor binnen blijft
Sluiten