27-jarige ondernemer gaat als miljonair met pensioen, verveelt zich en start nieuw bedrijf

luc 4 mei 2015 Entertainment

Jon Carder dacht dat hij het gemaakt had. Op een leeftijd van 27 jaar verkocht hij zijn bedrijf en ging hij met pensioen met miljoenen op de bank. Drie weken later verveelde hij zich echter alweer dood, en besloot hij weer aan het werk te gaan. Eens een entrepreneur, altijd een entrepreneur!

De inwoner van Californië begon zijn eerste bedrijf, BabysHeaven, toen hij een tweedejaars student filosofie en kunst was op een universiteit in San Diego. BabysHeaven verkocht babyproducten online. Hij kon dit bedrijf op zijn twee-en-twintigste voor een paar duizend dollar verkopen, zodat hij een nieuw bedrijf kon starten. Dit nieuwe bedrijf, Client Shop, zou een online tool worden die mensen kon helpen bij het vinden van een laag tarief voor een woningkrediet.

"I was able to use all the knowledge I had gained from marketing baby products to quickly scale Client Shop with my two partners to millions of dollars within its first year" zegt Carder. "When I bought a truck and drove it home to see my parents, my Mom freaked out and thought I had started selling drugs. She didn’t really get the whole internet thing and how you could make legitimate money using it."

Client Shop groeide snel in vier jaar tijd. Het had meer dan 100 medewerkers en won de titel van San Diego’s snelst groeiende bedrijf in 2005. In maart 2006 bereikte de onderneming $ 8.400.000 in omzet en besloot Carder dat het tijd was Client Shop te verkopen.
In 2006 nodigde hij tien van zijn vrienden uit om hem te vergezellen op een surf reis in Indonesië voor de aftrap van zijn pensionering. "We hadden een epische tijd en ik kon niet gelukkiger zijn geweest", zegt hij. "Ik heb geleerd dat geld geluk kan kopen, maar het is geluk voor een beperkte tijd.".

Terwijl de meeste mensen zouden dromen om op 27-jarige leeftijd met pensioen te gaan met 10 miljoen dollar op je bankrekening, had Jon dat leventje na drie weken tijd alweer gezien. Hij besloot een nieuw bedrijf op te zetten genaamd Mogl. Via deze applicatie kun je beloningen verdienen – inclusief luchtvaartmaatschappij punten en geld, die je kunt houden of doneren – op duizenden restaurants zonder het gedoe van coupons of klantenkaarten. “I realized that although being an entrepreneur was stressful and excruciating at times, it was so much more fulfilling to be building something that was making a positive impact on people’s lives than it was to be doing nothing.”

Inmiddels is Jon 36 jaar oud, en zal hij binnenkort misschien toch wel echt met pensioen willen gaan.

Reageer op artikel:
27-jarige ondernemer gaat als miljonair met pensioen, verveelt zich en start nieuw bedrijf
Sluiten