17 dingen die je moet weten over de Navy SEALs

koen 29 okt 2014 Entertainment

De Navy SEALs. Je kent ze. De meeste heldhaftige G’s van het Amerikaanse leger. Speciaal opgezet om mysterieuze missies af te handelen die verder niemand kan of wil oplossen. Wie ving Osama Bin Laden? Yep, dat waren de badass gasten van de Navy SEALs. Omdat ze zo badass zijn, 18 willekeurige maar interessante feitjes over de Navy SEALs. 

1.

Navy SEALs werden vroeger tijdens hun training onderworpen aan waterboarding, schijnverdrinking. Als je geen idee hebt: waterboarding is een verhoortechniek waarbij de ondervraagden een natte hoek op hun gezicht krijgen en waar telkens weer water overheen wordt gegooid. Het simuleert het idee van verdrinking en wordt door mensenrechtenorganisaties aangemerkt als een marteling. Super a-relaxt. De reden waarom ze hier bij de Navy Seals mee zijn gestopt is omdat niemand deze test kon doorstaan, wat zorgde voor een slecht moraal onder de mariniers.


2.

Het brein van een Navy Seal is zodanig getraind dat ze bijzonder goed bestand zijn tegen angst. Om heel theoretisch te spreken wordt de amygdala, het deel in je hersenen wat verantwoordelijk is voor het generen van angsten, zodanig getraind dat het minder actief is. Zo kan een Navy SEAL in een stressvolle situatie makkelijker zijn angsten naast zich neerleggen en dus rustig blijven.


3.

Tijdens de opnames van The Grinch kreeg Jim Carrey training en tips van een Navy SEAL hoe hij om moest gaan met martelingen. Dit zodat hij zich beter kon weren tegen de zware make-up die hij altijd op moest voor de film.


4.

Bill Shepherd was de eerste Amerikaanse Navy SEAL die een NASA-astronaut en commandant van de ISS is geworden. Tijdens zijn sollicitatie interview werd hem gevraagd wat hij het beste kon. Zijn antwoord: ‘kill people with a knife.’


5.

Voormalig Navy SEAL Marcus Luttrel achtervolgde vier man door vier verschillende county’s met twee 9mm Beretta’s. Waarom? Ze hadden zijn hond vermoord. 


6.

Gedurende de Vietnam oorlog waren de Navy Seal teams ONE en TWO uiterst effectief. Gezamenlijk hadden zij een kill/death ratio van 200:1.


7.

Tijdens de allereerste editie van de Ironman in 1978 op Hawaï stond Navy Seal John Dunbar lange tijd op kop en leek het dat hij ‘m zou gaan winnen. Tot dat zijn supporting crew zonder water kwamen te zitten en besloten Dunbar bier te geven in plaats van water. Hij werd uiteindelijk tweede.


8.

Tijdens de begrafenis van marinier Michael A. Monsoor kwam elke Navy SEAL van de West Coast naar de begrafenis toe. Tijdens deze ceremonie haalde elke Navy SEAL zijn gouden drietand (speld) van zijn uniform en plaatste deze op de kist.


9.

De drietand speld die gedragen wordt op de uniformen van Navy Seals heet officieel Special Warfare Insignia, maar wordt gekscherend ook wel Budweiser genoemd. Dit naar aanleiding van hun speciale training, de Basic Underwater Demolition/ Seal (BUD/S). Een loodzware training die 25 weken duurt. 


10.

Elke Navy SEAL is uitgerust met een Russische AK-47 vanwege de extreme betrouwbaarheid van het wapen in elke omstandigheid. 


11.

Het originele Navy SEAL Team Six is gevormd na een mislukte Delta Force-missie. Zij kregen het nummer zes toegewezen om Inlichtingendiensten van de Sovjetunie in de war te brengen. Er waren namelijk maar twee teams.


12.

Het Navy SEALs team dat Bin Laden te grazen nam, was hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor de bevrijding van de Amerikaanse kapitein die gegijzeld werd door Somalische piraten in 2009. Later verfilmd als Captain Phillips. 


13.

Vrouwen zijn niet welkom bij de Navy Seals. Bij wet bepaald zijn er in Amerika twee instellingen waar vrouwen niet welkom zijn. De Navy SEALs en de Navy SWCC. In verband met leefruimte en privacy kunnen vrouwen zich ook niet aanmelden voor posities op een onderzeeboot.


14.

De Mechelse herder is de meest geschikte oorlogshond voor de Navy SEALs. Deze honden worden speciaal getraind om deel te nemen aan speciale operaties en ook om parachute te kunnen springen. Dat kan in een tandemsprong, maar ook solo – mits de landing in het water is.


15.

Chris Kyle, een Amerikaanse sniper van de Navy Seals, heeft zoveel vijanden geëlimineerd dat Irakeze opstandelingen hem de bijnaam ‘The Devil’ gaven. 


16.

De Navy SEALs zijn nog geen 1% van de totale Amerikaanse Marine. 


17.

Altijd al willen leren wat een Navy SEAL allemaal heeft geleerd? Dat kan! Voor het schappelijke bedrag van $10.000 zullen voormalige Navy SEALs je alles in een week instrueren wat zij ook geleerd hebben. Na die week, mits je skills goed genoeg zijn en nog zin hebt, laten deze mariniers je deelnemen aan de meest angstaanjagende 36 uur van je leven. Wie durft?

Reageer op artikel:
17 dingen die je moet weten over de Navy SEALs
Sluiten