15 verrassende filmfeitjes die je nog niet wist

Redactie 27 jun 2018 Entertainment

Films nemen ons mee naar verre werelden vol met fantastische personages en verhalen. Ze trekken ons uit de dagelijkse sleur en laten ons fantaseren over hetgeen dat niet bestaat. Tijdens de opnames gebeuren er vaak rare dingen om iets goed op beeld te krijgen of omdat de situaties gewoon apart zijn. Er zijn duizenden verhalen en wij hebben de meest bijzondere filmfeitjes voor je uitgezocht.

1. Guardians of The Galaxy

Chris Prat jatte zijn Star-Lord kostuum van de set toen het eigenlijk niet mocht. Dat deed hij zodat hij zich kon verkleden als de superheld wanneer hij zieke kinderen in het ziekenhuis wou bezoeken.

 2.The Theory of Everything

In een e-mail naar de regisseur schreef Stephen Hawking dat hij op sommige punten dacht dat hij naar zichzelf zat te kijken. Omdat hij het zo mooi vond leende Stephen Hawking zijn stem uit (waar hij een copyright op heeft) aan de film naast wat persoonlijke spullen zoals zijn Companion of Honour medaille en een gesigneerde thesis.

3. Dallas Buyers Club

Het budget van de film was zo laag dat er uiteindelijk maar een bedrag van 250 dollar over was voor de make-up. De artiesten van de film konden er en mee werken en waren zo goed dat ze uiteindelijk een Oscar wonnen voor Make-up en Hairstyling.

4. The Matrix

Kung Fu choreograaf Woo-Ping Yuen weigerde eerst het aanbod om mee te werken aan de film. Door een heel hoog salaris te vragen hoopte hij de Wachowskis (regisseurs) af te schrikken. Ze gingen akkoord met het aanbod. Vervolgens eiste hij om complete controle te hebben over de vechtscènes en dat hij vier maanden met de acteurs wou trainen voordat ze begonnen met filmen. De Wachowskis gingen akkoord en de rest is geschiedenis.

5. Django Unchained

Toen Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) zijn hand op de tafel slaat in een scène verwondde de acteur zich heftig. Ook al bloedde hij uit zijn hand, de acteur ging gewoon door met spelen. Quentin Tarantino en de crew waren zo onder de indruk dat Leonardo een staande ovatie kreeg toen de scène was afgelopen.

6. Forrest Gump

Tom Hanks kreeg geen salaris voor de film. In plaats daarvan zou hij een percentage krijgen van de winst wat hem uiteindelijk 40 miljoen dollar opleverde. Katjing!

7. Titanic

Nadat Kate Winslet erachter kwam dat ze helemaal naakt voor Leonardo DiCaprio moest verschijnen in Titanic, besloot Kate haar borsten te flashen bij hun eerste ontmoeting om het ijs te breken. Die verbouwereerde kop van Leonardo moet goud waard geweest zijn.

8. The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring

Tijdens het filmen moest er regelmatig met een helikopter gevlogen worden naar locaties voor diverse scènes. Sean Bean (Boromir) is doodsbang voor vliegen en deed het alleen als er geen andere optie was. Toen de scènes geschoten werden waarbij de Fellowship de besneeuwde bergen doorkruist werd er elke dag met een helikopter richting de top van de berg gevlogen. Sean Bean weigerde de helikopter te nemen en klom dus elke ochtend 2 uur lang naar boven naar de set volledig in Boromir kostuum. De crew en cast die gewoon met de helikopter gingen, zagen hem altijd vanuit de helikopter naar boven klimmen. Die moeten de tranen in hun ogen hebben gehad van het lachen.

9. Wonder Woman

Gal Gadot was tijdens de reshoots van een aantal scènes van de film al vijf maanden zwanger. Ze had een goed zichtbare dikke buik die weg geshopt moest worden. Daarom moest ze een green screen om haar buik dragen zodat haar dikke buik later weg geshopt kon worden.

10. The Revenant

Leonardo DiCaprio at voor de film een rauwe bizonleve, ondanks het feit dat hij vegetarisch is. Daarnaast leerde hij schieten met een musket, vuurtjes bouwen, praten in twee Native American talen (Pawnee en Arikara) en ging hij in de leer bij een dokter die gespecialiseerd is in oude genezingstechnieken. Leonardo noemt het de zwaarste rol uit zijn carrière.

11. Fight Club

Brad Pitt en Edward Norton leerde echt zeep maken in de film. Kun je dat feitje ook weer droppen.

12. Rocky IV

Om een scène realistisch te maken wilde Sylvester Stallone dat Dolph Lundgren hem echt zou raken. Een klap naar zijn borst was zo hard dat Stallone vier dagen op de intensive care lag.

13. 12 Years A Slave

Om beter over te komen als alcoholist liet Michael Fassbender zijn make-up artiest alcohol in zijn snor wrijven. Dit zodat acteurs waar hij een scène mee moest spelen de alcohollucht zouden ruiken en daar natuurlijk op zouden reageren.

14. The Hangover

In The Hangover mist Ed Helmes zijn personage op begeven moment een tand. Die tand mist de acteur daadwerkelijk, hij heeft een neppe tand en haalde die voor de scene er gewoon uit.

15. King Arthur: Legend Of The Sword

Charlie Hunnam had veel gewicht verloren voor het laatste seizoen van Sons of Anarchy. Gedurende zijn auditie was Guy Ritchie, de regisseur, vooral geïrriteerd door zijn slechte fitheid. Toen Guy het voor de vierde keer ophaalde zei Charlie Hunnam: “Luister dude, je blijft dit ophalen, het fysieke. Het is overduidelijk je grootste twijfel. Als je denkt dat de andere twee fitter zijn haal ze deze ruimte in en laat ons vechten. Degene die de deur uit loopt krijgt de rol.” Hunnam won de rol.

Foto: Django Unchained

Reageer op artikel:
15 verrassende filmfeitjes die je nog niet wist
Sluiten