15 lifehacks om de koude winter door te komen

Koning Winter staat weer voor de deur en iedereen weet wel wat dat betekent. Files, treinvertragingen, glijpartijen op de fiets, koude voeten, dichtgevroren sloten en ga zo maar door. Op dit moment valt het nog wel mee met de kou, maar het zal niet lang meer duren totdat het kwik onder nul duikt en de sneeuw gaat vallen. Om de winter goed door te komen kun je maar beter goed voorbereid zijn en daarom hebben wij 15 handige winterse lifehacks voor je.

1. Sneeuwkettingen voor je fiets
Het is heel normaal om Sneeuwkettingen onder je auto te leggen, maar waarom doen we dat ook niet bij onze tweewielers? Koop gewoon een zakje tie-wraps en doe ze om de wielen van je fiets. Zo kun je dus altijd fluitend naar je werk fietsen, ook als het spekglad is.

2. Warme voeten
Koude voeten is één van de allergrootste winter irritaties, maar daar kun je heel gemakkelijk wat aan doen. Knip twee dikke stukken wol uit en leg ze in je schoenen. Deze wollen zool houd de warmte beter vast en zo blijven je tenen lekker warm.

3. Houd warmte binnen en kou buiten
Isolatie is belangrijk om de kou buiten te houden en zelfs een rolletje bubbeltjesplastic kan al een groot verschil maken. Als je het op je ramen plakt blijft de warmte binnen en bespaar je ook nog eens geld omdat er minder warmte verloren gaat.

4. Maak je auto ijsvrij
Zorg dat je in de winter altijd hand desinfectiemiddel bij je hebt want dit spul werkt supergoed om je auto ijsvrij te maken. Je kan het zelfs preventief gebruiken zodat je slot niet meer dichtvriest. Scheelt ’s ochtends weer een hoop frustratie.

5. Nooit meer krabben
Iedereen heeft er een hekel aan: de ruiten van je auto krabben. Je bent eigenlijk al te laat en dan moet je ook nog in de vrieskou met een krabber aan de slag. Gelukkig kun je jezelf deze ellende besparen door de avond ervoor je ruiten onder te sprayen met een mengsel van azijn en water.

6. Gebruik de kou in je voordeel
Zoals Johan Cruijff ooit zei: elk nadeel heb z’n voordeel. En dat geldt ook voor de winter. Als het buiten vriest kun je daar maar beter gebruik van maken. Bijvoorbeeld door de natuur je bier te laten koelen, want eigenlijk is het buiten één grote vrieskist.

7. Houd je ruitenwissers lekker warm
Krabben is vaak niet genoeg om je autoruiten schoon te maken. Gelukkig zijn de ruitenwissers er heel goed in om dat laatste beetje ijs van je ruit te krijgen, maar dan moet ze niet bevroren zijn. Houd ze daarom lekker warm en flexibel door er ’s nachts een sok overheen te trekken.

8. Geen koude billen meer
Midden in de nacht uit je bed gaan omdat je moet pissen is al niet heel chill, maar het allerergste is die ijskoude wc-bril. De oplossing is gelukkig simpel. Je pakt gewoon een schaar en knipt een oud T-shirt zodat het om de bril kan. Je billen zullen je dankbaar zijn.

9. Vergeet vieze vloeren
Met deze tip kun je gemakkelijk punten scoren bij je moeder, want zo blijft haar mooie vloer helemaal schoon. Gooi een bakplaat vol met stenen en zet daar je laarzen en schoenen op. Nooit meer een vieze vloer of mat.

10. Houd je autospiegels ijsvrij
Doe ’s avonds een plastic zak om je autospiegels en voorkom zo dat ze de volgende ochtend onder het ijs zitten. Scheelt weer een paar minuten krabben.

11. Extra isolatie kan geen kwaad
Als je geld wil besparen en je huis warm wil houden dan moet je aluminium folie tussen de verwarming en de muur doen. Op deze manier gaat alle hitte naar de kamer en verlies je niks door de muur.

12. Maak zelf handschoenen
Geen handschoenen in huis? Geen probleem! Pak gewoon een dikke oude trui en knip er wanten uit. Laat je vriendin beide kanten aan elkaar naaien en voilà! Nooit meer koude handen.

13. Zo houd je je winterlaarzen netjes
Je dure leren laarzen zijn natuurlijk heerlijk met dit koude weer, maar door al die nattigheid worden ze er niet mooier op. Stop er daarom een fles in of iets anders rechts. Zo blijven je laarzen rechtop staan en komen er geen lelijke rimpels in.

14. Zo krijg je je bevroren slot weer open
Zorg dat je altijd vuur op zak hebt want niets werkt beter tegen de kou dan hitte. Is bijvoorbeeld je slot bevroren? Verwarm dan je sleutel en je zult zien dat hij zo weer naar binnen glijdt. Ga dus niet van huis zonder aansteker of pak het echt goed aan en koop de Pyro Mini.

15. Zo zit je nooit meer vast in de sneeuw
Die matjes in je auto zijn niet alleen handig om je auto schoon te houden, maar ook om uit de sneeuw te komen. Door ze onder je wielen te leggen heb je meer grip en kun je zo weer uit de sneeuw komen.

Reageer op artikel:
15 lifehacks om de koude winter door te komen
Sluiten