15 dingen die je nog moet fixen voor het nieuwe jaar

redactie 8 dec 2016 Entertainment

Het zal je niet verrassen als je regelmatig in je agenda kijkt of over een zeer nauwkeurige biologische klok beschikt, maar Oud & Nieuw nadert met rasse schreden. Dat betekent dat je automatisch nog een hoop dingen moet regelen voordat je met een glas champagne in je hand kan proosten op de intrede van 2017. Hier 15 dingen die je absoluut nog moet doen voordat de jaarwisseling daar is. Minder gedoe, meer #deleven.

1. Een Oudejaarslot kopen
Niets is mooier dan het nieuwe jaar starten met 25 miljoen op je bankrekening. De kans is inderdaad behoorlijk nihil dat je daadwerkelijk gaat winnen, maar als je niet schiet, ga je ook nooit scoren. 

2. Dromen over wat je met de miljoenen gaat doen
Oké, de kans is niet groot dat je de loterij wint, maar koop dat lot dan op z’n minst zodat je gerechtvaardigd mag dromen wat je met al die miljoenen gaat doen. Een McLaren P1 kopen, een reis door Zuid-Amerika maken, een villa met binnenzwembad op de kop tikken. Dromen mag altijd!

3. Een kerstcadeautje fixen
Nee, je kan niet met lege handen aankomen bij je familie en al helemaal niet bij je vriendin. Er moet een cadeautje worden gekocht. No matter what, regel het.

4. Luxe uit eten gaan
Is het niet met kerst, dan moet het ergens in deze maand nog gebeuren. Boek dat heerlijke restaurantje, neem die cowboy steak van 50 euro en bestel die fles champagne. Je leeft nu, niet over dertig jaar. 5. Oliebollen inslaan

Of je ze nou zelf bakt of dat je ze koopt bij de nummer 142 van de AD Oliebollentest, er bestaat geen jaarwisseling zonder oliebollen met poedersuiker.

6. Goede voornemens bedenken (die je binnen een maand weer overboord gooit)
Stoppen met roken. Niet meer zoveel zuipen. Solliciteren op een nieuwe baan. Meer sporten. Het kan nooit kwaad om goede voornemens te maken. Nu nog een keer volhouden. Beter is misschien gewoon om doelen voor jezelf op te stellen die je aankomend jaar wil bereiken.

7. Je Oud & Nieuw fissa regelen
Altijd weer een heikel punt: wat ga je doen met oud en nieuw? Volle bak partyen op een feest, een weekendje naar de Veluwe met vrienden of een huisfeestje? Wij raden sowieso het laatste aan. Doe ‘ns gek en organiseer zelf een huisfeestje!

8. Bij je ouders langsgaan
Ja, met de kerst ga je ook al. Maar zij zijn de scheppers van jouw leven vriend. Weet je hoe leuk zij het vinden om jou te zien. Daar mag best nog een bezoekje vanaf. Met een beetje geluk krijg je nog een ouderwets heerlijke maaltijd voorgeschoteld ook.

9. Een kerstboom halen
Moet gewoon. Inclusief ballen, lampjes en de hele rataplan. Is toch sfeervol. Die dennen ruiken ook nog eens heel lekker. Geeft alleen wel een hoop rotzooi in je huis. Maar goed, zo’n nepboom doet het volgend jaar ook nog prima.

10. Je vakantiebestemming van 2017 bepalen
Wordt het New York, lekker op de camping bij het Gardameer of toch een rondreis door Zuid-Afrika? Als je het voor de jaarwisseling bepaalt en boekt, dan heb je misschien goede korting en sowieso nog lang iets om ernstig naar uit te kijken. 

11. In een Ferari rijden
Oké, dit hoeft niet perse voor de jaarwisseling. Maar hé, zou wel vet zijn toch? Zijn toch dingen die je een keer van je bucktlist af moet strepen.

12. Vuurwerk bestellen

Honderdduizend klappers. Crackling candles. Wondertollen. Vuurpijlen. Vooral heel veel vuurpijlen waar je even na twaalf uur indruk mee maakt op de rest van de buurt. Blijft heerlijk om jouw pot de lucht in te zien gaan en te genieten van het spektakel dat uit elkaar klapt.

13. Een rockende outfit scoren
De feestdagen komen eraan en dan kun je moeilijk in een joggingsbroek en hoodie arriveren bij de schoonfamilie.

14. Je administratie op orde brengen
Jij wilt met een schone lei aan het nieuwe jaar beginnen? Duik je boekhouding in, breng je administratie helemaal op orde en wordt helemaal zen. Als het eenmaal is gedaan dan gaat dat je sowieso heel veel voldoening geven.

15. Niet teveel betalen voor je zorgverzekering en overstappen via
Instagram
Grote kans dat jij je leven stukken fijner en overzichtelijker kunt indelen en misschien wel op kunst besparen. Benieuwd hoeveel je kunt besparen met een zorgverzekering van Anderzorg zonder in te leveren op kwaliteit? Bereken het hieronder super snel zelf via Anderzorg.nl

Reageer op artikel:
15 dingen die je nog moet fixen voor het nieuwe jaar
Sluiten