14-jarig ventje scoort bij basisdebuut in Superclásico van Paraguay

Redactie 5 nov 2018 Entertainment

In Nederland zijn we al redelijk snel met jochies laten debuteren. Bekende voorbeelden zijn Clarence Seedorf, Arjen Robben en Georgino Wijnaldum die allemaal op hun 16e debuteerden in de Eredivisie. Maar die kunnen allemaal niet tippen aan Fernando Olevar, die gister op 14-jarige leeftijd zijn debuut maakte voor Cerro Porteño.

En niet zomaar een wedstrijd, maar gelijk de pot tegen Club Olimpia. Ook wel bekend als de Superclásico van Paraguay. Olimpia heeft 41 landstitels veroverd, terwijl Cerro Porteño 32 titels op het palmares heeft staan. Zeg maar de Ajax-PSV van Paraguay.

Scout alert

Dat is een leuk feitje om later tegen je kinderen te kunnen vertellen, wat het helemaal afmaakt is dat Fernando Olevar na een kwartiertje al het net wist te vinden. Na een heerlijk steekpassje van zijn teamgenoot, rondde hij gehaaid af door de bal over de uitkomende keeper te stiften. Die heeft in elk geval al wat meegemaakt op zijn 14e. Benieuwd wat we van dit talent gaan horen in de toekomst, maar dat de scouts van de internationale topclubs gealarmeerd zijn, is nu wel duidelijk. Leuk spelertje om te halen in Football Manager wellicht?

Niet de jongste

Overigens is hij niet de jongste doelpuntenmaker ter wereld. Die eer is weggelegd voor Mauricio Baldivieso, die als 12-jarige kind een doelpunt wist te scoren in de Boliviaanse eredivsie voor La Paz FC.

Reageer op artikel:
14-jarig ventje scoort bij basisdebuut in Superclásico van Paraguay
Sluiten