Dit vakantieoord is alleen voor mensen die meer dan 130kg wegen

Redactie 21 jun 2018 Entertainment

Een vakantieresort voor mensen die meer dan 130kg wegen is geopend in de Bahamas afgelopen jaar. Er zijn speciale stoelen en wc-potten die tot 260 kg kunnen tillen. Daarnaast zijn er ook grotere stoelen, grotere bedden en hebben ze alle privacy om in hun bikinietje hun lichamen op het strand rond te paraderen. Het resort lanceerde een ITV documentaire genaamd ‘My 18 to 30 stone Holiday’ ter promotie van het resort. Het is nu zo populair dat ze een tweede vestiging in Amerika willen openen.

Ze zijn op zoek naar partners en investeerders die het bedrijf willen helpen aan een bedrag van 3.4 miljoen dollar zodat het resort in Amerika geopend kan worden. Meer dan 40 procent van de Amerikanen heeft overgewicht dus er lopen genoeg klanten rond.

Veilige haven voor 130kg+

Het hotel is het idee van James King die de eigenaar is van het resort in de Bahamas. Bedacht als een ‘veilige have’ voor dikke mensen die in alle rust op vakantie willen zonder zich voor iemand te hoeven schamen. Ze zijn daar zoveel mee bezig dat er alleen maar kleine groepen worden binnen gelaten.

Plus-size model Holly

Holly Macgillivray is een plus-size model die ook te zien is in de documontaire. Ze weegt zelf rond de 130kg en is daarmee het minst zware persoon van de groep uit de docu. “Ik zag een advertentie in de krant over een tv-programma dat opzoek was naar dikke mensen die niet comfortabel waren met hun lichaam. Ik ben prima comfortabel met mijn lichaam maar wou mee doen om te laten zien dat niet alle dikke mensen lelijk zijn.”

Vrij genieten van je vakantie

Een andere gast, Mel Cohen, verteld hoe ze het nut van het resort in ziet. “Die plek is belangrijk voor mensen die meer dan 150kg wegen. Zij durven niet op vakantie door hun lichaam. Iedereen eet te veel door een reden. Als het makkelijk was om gewicht te verliezen was niemand dik in de wereld.” Volgens haar geeft het resort dikke mensen de kans om vrij te kunnen genieten van hun vakantie.

Laten we hopen dat het resort mensen stimuleert om zich niet te schamen voor hun uiterlijk maar gewoon te genieten van het leven.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Dit vakantieoord is alleen voor mensen die meer dan 130kg wegen
Sluiten