13 bijzondere records die in 2015 zijn verbroken

Over twee weken sluiten we 2015 af, maar dat doen we natuurlijk niet voordat we hebben teruggekeken op het afgelopen jaar. Er is weer veel gebeurd en natuurlijk zijn er weer een hoop records gesneuveld. Daarom zijn wij het recordboek van 2015 ingedoken en deze 13 bijzondere prestaties willen we toch wel even met jullie delen.

1. Puzzlebaas
Dit gastje is Lucas Etter en hij heeft het record Rubiks Kubus oplossen verbeterd. Hij was binnen 4,904 seconden klaar met de vierkante puzzel. Nog nooit was iemand zo snel. Wij zijn nu al een jaar of tien bezig en het is ons nog steeds niet gelukt.

2. Minikat
Wij wisten niet eens dat het echt bestond, maar hier is hij dan een lilliputter kat. Deze 9-jarige poes is maar 12,6 cm hoog en is daarmee de kleinste kat ter wereld.

3. Deze golfer heeft de grootste
De Deen Karsten Maas is gek op golf en besloot de sport groter aan te pakken. Hij maakte deze enorme golfclub van 4,39 meter. Nog nooit maakte iemand zo’n grote club die echt bruikbaar is. Je hebt er alleen wel een flinke golftas voor nodig

4. Kaarspijper
Een nuttelozer talent kunnen we bijna niet bedenken. Deze man kan namelijk vijftien brandende kaarsen 30 seconden lang in zijn mond houden. Dat staat vast goed op zijn CV.

5. Robothardloper
Dit jaar maakte een team knappe koppen uit China deze robot, genaamd: Xingzhe No. 1 De robot met vier benen liep 133 kilometer in 54 uur zonder te vallen en dat is een record. Echt snel is hij dus niet, maar daar ging het blijkbaar niet om.

6. Flinke fiets
Nederland is nog steeds fietsland nummer één en dus is het logisch dat de langste fiets uit ons eigen land komt. De Mijl van Mares werkploeg maakte deze tweewieler met een recordlengte van 35,8 meter. Ideaal als je een paar kratjes bier achterop moet meenemen.

7. Wheelie pro
Deze zijwaartse wheelie wordt ook wel de coconut wheelie genoemd en niemand is daar beter in dan Ricardo de Souza. 32 meter ver kwam hij al staand op de zijkant van zijn plankje en dat doen wij hem niet na.

 

8. Dunkspecialist
Kwantiteit boven kwaliteit moet Zeus McClurkin gedacht hebben toen hij voor dit record ging. Terwijl zijn Harlem Globetrotters vriendjes alles zo stijlvol mogelijk willen doen gaat deze man voor snelheid. In minder dan een minuut ramde hij vijftien ballen door de ring en dat is genoeg voor een nieuw record. Wij kwamen niet verder dan twee en daar hadden we ook nog een trampoline bij nodig.

9. Zwaarste dead lift ooit
Greg Austin Doucette komt uit Canada en is vooral te vinden in de sportschool. Hele dagen hangt deze spierbundel in de gewichten en dit jaar pakte hij een ziek record. Hij trok namelijk 50 keer 9130 kilo omhoog.

10. Zo doe je pull-ups
Zes maanden lang trainde Yeo Kim Yeong vier keer per week om het pull-up record te verbreken en dat is hem gelukt. De kleine man uit Singapore trok zichzelf binnen een minuut 43 keer omhoog.

11. Skatende hond
Deze bulldog heb je vast wel een keer voorbij zien komen op social media. Otto is een driejarige hond die kan skateboarden. Dit jaar ging de viervoeter met zijn plankje tussen de benen van 30 mensen door en dat was een nieuw record.

12. De koning van het achteruit inparkeren
Achteruit inparkeren kan best lastig zijn, tenzij je stuntman Alastair Moffatt bent. Deze man knalde zijn mini op gruwelijke wijze in een heel klein parkeerplaatsje. Nog nooit parkeerde iemand in zo’n klein plekje. Met zijn skills kun je altijd wel een parkeerplekje vinden.

13. Oudste echtpaar
Dat oude liefde niet roest bewijzen deze twee wel. George Kirby en Doreen Luckie zijn samen 194 jaar en 280 dagen. Daarmee zijn ze het gezamenlijk het oudste echtpaar ter wereld.

Reageer op artikel:
13 bijzondere records die in 2015 zijn verbroken
Sluiten